Hypotheker maakt keuze klanten inzichtelijk

   
De Hypotheker heeft de Hypotheek Keuzewijzer geïntroduceerd. Daarmee kunnen consumenten online zien voor welke producten Hypotheker-klanten in een vergelijkbare situatie hebben gekozen. De keten wil potentiële hypotheeksluiters een extra handvat bieden in hun zoektocht naar de beste hypotheek.

Op www.hypotheker.nl/keuzewijzer kunnen gegevens als leeftijd, vraagprijs en de bouwsoort van de woning worden ingevuld. Daarna wordt voor de ingevoerde situatie getoond wat de meest gekozen hypotheekvormen zijn door consumenten met een vergelijkbare achtergrond. Ook kan de bezoeker zien welke rentevaste periode en welke verzekeringen zijn gekozen en of de klant voor een NHG-hypotheek heeft gekozen.
De resultaten worden geselecteerd uit een database met enkele tienduizenden hypotheken die de afgelopen 1,5 jaar zijn gesloten. "Consumenten baseren hun keuzes meer en meer op die van anderen in soortgelijke situaties", zo motiveert directeur Bas Millenaar de ontwikkeling van de tool. "Nog niet eerder werd er door een aanbieder zo uitgebreid inzicht verschaft in de keuze van anderen op het gebied van hypotheken."
In Belgie is er de keten van immotheker die een vergelijkbare  service aanbiedt:  zie www.immotheker.be.

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag