29 juni 2011

De moeilijke woningmarkt dwingt huishoudens en makelaars nieuwe wegen te zoeken om gegadigden voor koopwoningen te vinden.
In Leeuwarden worden voor het eerst huizen gezamenlijk aangeboden via een internetveiling. Al langer is het mogelijk om afzonderlijk online een huis te veilen, via onder meer openhuis.nl. Daarop kunnen makelaars van de NVM in opdracht van de verkoper een woning aanbieden.
Makelaar Kaminga bracht twee jaar geleden voor het eerst tegelijk een aantal woningen onder de hamer, maar dat was een fysieke veiling. Via internet kunnen gegadigden nu voor het eerst op 75 huizen in de Friese hoofdstad bieden. De afgelopen dagen konden de huizen worden bezichtigd.
De reden om zoveel woningen tegelijk te veilen, is volgens Lieuwe Jan Kamminga dat je zo de indruk vermijdt dat het een noodgreep is.

Meer kijkers
Een van de huizen die op deze manier gekocht kunnen worden, is van de woning van Nelie de Vries. Het huis staat leeg en al twee jaar hangt een bordje 'Te Koop' aan de gevel. "Dat is al een mooi poosje, ik hoop dat er nu veel kijkers komen", zegt de verkoopster.
De vraagprijs van het huis is 97.500 euro, maar er kan geboden worden vanaf 77.500 euro. "De lagere 'vanaf-prijs' heeft als voordeel dat er meer kijkers komen", zegt Kamminga. Dinsdag kunnen potentiële kopers een uur lang vanaf hun pc op de huizen bieden.
De huizenmarkt is de afgelopen tijd verder verslechterd. Volgens de Rabobank daalde het aantal transacties in maart, na een korte opleving eerder dit jaar. De bank verwacht dat de prijzen dit jaar met 2 procent zullen dalen en volgend jaar met 2,5 procent

Bron:
http://nos.nl/artikel/242347-huizenveiling-uitweg-op-woningmarkt.html

 


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag