HuiZ-online: de regionale internetmakelaar in Nederland, naar 35 tussenpersonen


De formule is gestart in oktober 2010 en richt zich specifiek naar financiële tussenpersonen, hetgeen in Nederland wettelijk mogelijk is vermits er geen erkenningsvereisten bestaan voor vastgoedmakelaars, in tegenstelling tot België waar – vooralsnog – een wettelijk erkenning bij het BIV wel verplicht is om als vastgoedmakelaar actief te mogen zijn.

De site toont tekoopstaande huizen van de aangesloten kantoren, die worden doorgeplaatst op woningsites als Funda, Jaap en Zuka. "De tussenpersoon betaalt alleen als hij zelf geld gaat verdienen, dus geen maandelijkse fee, zoals bij alle andere internetconcepten wel het geval is." De aan- en verkoopbemiddeling verloopt altijd via het intermediair. Huizenverkopers betalen € 995 voor de makelaarsdiensten en kopers betalen € 695.

Wat komen wij nog zoal te weten over deze “regionale internetmakelaar” uit Nederland?
Naar eigen zeggen is:
“HuiZ-online een landelijke organisatie die zich focust op internetmakelaardij met een persoonlijke tint.
De HuiZ-online makelaar is een professioneel financieel dienstverlener die de verkoop/aankoop en/of verhuur van uw woning deskundig en betrouwbaar begeleidt van A tot Z. Omdat we een landelijk concept uitdragen, is er altijd wel een HuiZ-online makelaar bij u in de regio.
De bij ons aangesloten tussenpersonen, dienen aan de verplichte AFM - vergunningseisen te voldoen. Zij dienen jaarlijks hun diploma te onderhouden door cursussen en trainingen. Hierdoor is de deskundigheid en kwaliteit gewaarborgd.
Het voordeel van het samenwerken met intermediairs is dat u als consument te maken heeft met uw eigen vertrouwde tussenpersoon, die uw persoonlijke en financiële situatie kent en u dus optimaal kan begeleiden."

Bron:
https://www.huizonline.nl/

 

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons