HuiZ-online: de regionale internetmakelaar in Nederland, naar 35 tussenpersonen


De formule is gestart in oktober 2010 en richt zich specifiek naar financiële tussenpersonen, hetgeen in Nederland wettelijk mogelijk is vermits er geen erkenningsvereisten bestaan voor vastgoedmakelaars, in tegenstelling tot België waar – vooralsnog – een wettelijk erkenning bij het BIV wel verplicht is om als vastgoedmakelaar actief te mogen zijn.

De site toont tekoopstaande huizen van de aangesloten kantoren, die worden doorgeplaatst op woningsites als Funda, Jaap en Zuka. "De tussenpersoon betaalt alleen als hij zelf geld gaat verdienen, dus geen maandelijkse fee, zoals bij alle andere internetconcepten wel het geval is." De aan- en verkoopbemiddeling verloopt altijd via het intermediair. Huizenverkopers betalen € 995 voor de makelaarsdiensten en kopers betalen € 695.

Wat komen wij nog zoal te weten over deze “regionale internetmakelaar” uit Nederland?
Naar eigen zeggen is:
“HuiZ-online een landelijke organisatie die zich focust op internetmakelaardij met een persoonlijke tint.
De HuiZ-online makelaar is een professioneel financieel dienstverlener die de verkoop/aankoop en/of verhuur van uw woning deskundig en betrouwbaar begeleidt van A tot Z. Omdat we een landelijk concept uitdragen, is er altijd wel een HuiZ-online makelaar bij u in de regio.
De bij ons aangesloten tussenpersonen, dienen aan de verplichte AFM - vergunningseisen te voldoen. Zij dienen jaarlijks hun diploma te onderhouden door cursussen en trainingen. Hierdoor is de deskundigheid en kwaliteit gewaarborgd.
Het voordeel van het samenwerken met intermediairs is dat u als consument te maken heeft met uw eigen vertrouwde tussenpersoon, die uw persoonlijke en financiële situatie kent en u dus optimaal kan begeleiden."

Bron:
http://www.huizonline.nl/

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag