Huis verkopen via internet? Zo moet het dus niet!

Je huis verkopen is vandaag de dag niet eenvoudig. Wie in de huizencrisis van de afgelopen jaren zijn stulpje via het internet nog aan de man wilde brengen, moest van goeden huize komen. Foto's laten schieten door een makelaar, waarop alles zo voordelig mogelijk uitkomt, is het devies. Helaas neemt niet elke huizenverkoper die raad aan. De slechtste voorbeelden daarvan staan binnenkort in het boek 'Terrible Estate Agent Photos'.

Vaak zijn het de foto's die kooplustigen over de streep trekken een kijkje te gaan wagen. Toch neemt lang niet iedereen een fotograaf in de arm en gaat liever zelf aan de slag. Hobbyisme spaart wellicht een paar centen uit, maar levert soms bizar resultaat op, zo merkte de schotse blogger Andy Donaldson.

Toen Donaldson zelf op zoek ging naar een nieuwe stek, viel het hem op dat sommige makelaars het niet zo nauw namen met het beeldmateriaal. "Ik was op zoek naar een huis, maar schrok soms van de foto's." Niet alleen de kwaliteit, maar ook wat er op de plaatjes te zien was, liet te wensen over.

Bij wijze van grap zette hij een aantal foto's, voorzien van komische bijschriften, op Facebook en twitter. Dit tot groot vermaak van zijn vrienden. Begin 2013 startte Donaldson daarom een blog dat inmiddels ruim 7 miljoen keer is bekeken. Hij krijgt zijn foto's aangeleverd vanuit alle hoeken van de wereld. Van Zuid-Afrika tot Kazachstan.

Makelaars zelf blijken zijn grootste fans. "De reacties van makelaars zijn ronduit positief", zegt Andy. "Veel van hen gebruiken mijn blog als voorbeeld van hoe het niet moet." Wegens het enorme succes van zijn blog heeft Donaldson 100 niet eerder gepubliceerde, en ronduit hilarische foto's samengebracht in een boek.

Van paarden in de keuken en hakenkruisen in de badkamer, tot kano's in de woonkamer en uit beeld 'sprintende' bejaarden. Bij het zien van de foto's vraag je je af wat sommige van de makelaars te zoeken hebben in de business. Lachen is het zeker. Terrible Estate Agent Photos verschijnt in september. 

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons