5 september 2014

Je huis verkopen is vandaag de dag niet eenvoudig. Wie in de huizencrisis van de afgelopen jaren zijn stulpje via het internet nog aan de man wilde brengen, moest van goeden huize komen. Foto's laten schieten door een makelaar, waarop alles zo voordelig mogelijk uitkomt, is het devies. Helaas neemt niet elke huizenverkoper die raad aan. De slechtste voorbeelden daarvan staan binnenkort in het boek 'Terrible Estate Agent Photos'.

Vaak zijn het de foto's die kooplustigen over de streep trekken een kijkje te gaan wagen. Toch neemt lang niet iedereen een fotograaf in de arm en gaat liever zelf aan de slag. Hobbyisme spaart wellicht een paar centen uit, maar levert soms bizar resultaat op, zo merkte de schotse blogger Andy Donaldson.

Toen Donaldson zelf op zoek ging naar een nieuwe stek, viel het hem op dat sommige makelaars het niet zo nauw namen met het beeldmateriaal. "Ik was op zoek naar een huis, maar schrok soms van de foto's." Niet alleen de kwaliteit, maar ook wat er op de plaatjes te zien was, liet te wensen over.

Bij wijze van grap zette hij een aantal foto's, voorzien van komische bijschriften, op Facebook en twitter. Dit tot groot vermaak van zijn vrienden. Begin 2013 startte Donaldson daarom een blog dat inmiddels ruim 7 miljoen keer is bekeken. Hij krijgt zijn foto's aangeleverd vanuit alle hoeken van de wereld. Van Zuid-Afrika tot Kazachstan.

Makelaars zelf blijken zijn grootste fans. "De reacties van makelaars zijn ronduit positief", zegt Andy. "Veel van hen gebruiken mijn blog als voorbeeld van hoe het niet moet." Wegens het enorme succes van zijn blog heeft Donaldson 100 niet eerder gepubliceerde, en ronduit hilarische foto's samengebracht in een boek.

Van paarden in de keuken en hakenkruisen in de badkamer, tot kano's in de woonkamer en uit beeld 'sprintende' bejaarden. Bij het zien van de foto's vraag je je af wat sommige van de makelaars te zoeken hebben in de business. Lachen is het zeker. Terrible Estate Agent Photos verschijnt in september.

Bekijk de blog.

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag