Je huis verkopen lukt beter in deze kleuren

Welke kleuren moet je echt vermijden? Een huis bezichtigen en beoordelen is een heel subjectieve aangelegenheid. Toch zijn er enkele algemene spelregels waarmee je als verkoper maar beter rekening houdt, omdat ze de verkoopbaarheid van je woning sterk beïnvloeden. Zo verkoopt je huis allicht makkelijker én aan een betere prijs als het neutraal is ingericht. Kleuren zijn cruciaal.

Neutrale kleuren
Misschien hou jij van felle en opvallende kleuren en heb je je interieur ook zo ingericht. De kans bestaat dat potentiële kopers dat ook mooi vinden. Toch zullen er ook veel mensen op afknappen. Door te kiezen voor neutrale en veilige kleuren vermijd je dat risico. De kans dat je woning verkocht wordt, ligt beduidend hoger als de muren en het plafond een lichte en neutrale kleur hebben.

Koele of warme kleuren?
Dan maar alles wit verven? Dat is helemaal niet nodig. Ook lichte grijstinten, en zandkleur of beige in landelijke interieurs, zijn perfect geschikt. Aan de noordzijde van je huis of appartement mag je al eens kiezen voor een warmere tint, want daar is doorgaans minder direct daglicht. Baadt je woonkamer daarentegen in het daglicht? Kies dan voor een koeler kleurenpalet.

Toon de inrichtingsmogelijkheden
Bij vloeren, muren en plafonds in neutrale kleuren kunnen potentiële kopers zich veel beter voorstellen wat ze zelf met de woning kunnen aanvangen. Hoe meer meubels er in de woning staan en hoe persoonlijker de inrichting, hoe moeilijker dat wordt.

Ook deze tips helpen je om je woning sneller te verkopen:
- Ruim de woning netjes op. Rommel leidt af.
- Maak het toch gezellig in huis, met decoratie, bloemen of iets lekkers.
- Verlicht voldoende, zodat alles goed zichtbaar is.
- Laat de bezoekers bij voorkeur overdag langskomen bij mooi weer. Onder deze omstandigheden kun je je huis meestal duurder verkopen.
- Wordt de woning niet langer bewoond? Zorg dan dat het er niet kil aanvoelt, want dat is een dooddoener.

Bron:
[Bouwenenwonen](https://www.bouwenwonen.net/immo/readtip.asp?id=38872&content=Je-huis-verkopen-lukt-beter-in-deze-kleuren

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons