Huis te koop? Vergeet de appeltaart, 5 nieuwe verkooptips

Wie zijn huis wil verkopen, krijgt potentiële kopers over de vloer en dan moet je stulpje er wel verwelkomend uitzien. Hoe maak je van je volle keuken en rommelige woonkamer een gezellige en verleidelijke showroom? Interieurontwerper Michiel de Zeeuw geeft vijf stijltips.

  1. Je moet voor jezelf een leefbare situatie creëren die ook snel toonbaar is als de makelaar belt. Tijdens de Open Huizen Dag moet je je huis in een staat brengen die vier uur lang heel representatief is. Zorg dat je ruis weghaalt, zoals apparaten in de keuken of wasrekjes. Het gaat er nu niet om dat jij makkelijk bij je spullen kunt, maar dat het interieur mooi is.

  2. Het is een veelgemaakte vergissing dat het huis niet persoonlijk mag aanvoelen. Al te persoonlijke spullen kun je beter weghalen, zoals bruidsfoto’s of dat recept van de dokter dat nog op de koelkast hangt. Maar het moet geen klinisch, ongezellig huis worden. Er mogen tijdschriften liggen, kussens op de bank liggen en er mag best een koffiekopje rondslingeren. Er moet een balans zijn tussen gezelligheid en toonbaarheid.

  3. Benadruk je eigen woonrituelen en de pluspunten van het huis. Je kunt een fauteuil zetten bij een raam waar rond 11:00 het zonnetje mooi opkomt. Of als de gang een glas-in-loodraam heeft, haal er dan de jassen weg. Hoe liep je zelf vijf of tien jaar geleden voor het eerst door het huis? Wat wilde je er beleven en met wie? Denk aan een mooie hoek waar je wilde knutselen met de kinderen of aan een plekje waar je jezelf al zag zitten met een boek. Die 'woonrituals' zijn heel belangrijk, anders haal je de spanning en beleving uit je huis.

  4. Zorg dat je plinten kunt zien. Mensen hebben de neiging alle meubels tegen de muur te plakken, maar het is goed om de muren te tonen en de lijnen van een kamer te volgen. Dat benadrukt de ruimtelijkheid. Door meubels wat van de muur weg te schuiven kun je met de ruimte spelen. Het kan ook helpen om een spiegel tegen een wand te zetten of een kleed te verleggen. Zo creëer je optisch perspectief. Als je het interieur uit praktische overwegingen hebt aangepast, is dit het moment om dat weer terug te veranderen.

  5. De totale beleving begint niet bij de voordeur, maar al bij de aanloop buiten. Zorg dat het er netjes uitziet. De voorkant van het huis kan beter wat kaal ogen dan te vol.

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons