Huis met kelder: groot pluspunt of bron van problemen?


De voordelen van een huis met kelder


Een kelder kan een groot voordeel zijn voor extra bergruimte, maar ook als technische ruimte (boiler, ketel, enz.). Door een huis met kelder te bouwen of te kopen, hoef je in de leefruimtes geen ruimte op te offeren daarvoor. Als de leidingen bovendien ook in de kelder lopen, zullen ze ook gemakkelijk toegankelijk zijn voor aanpassingen. Tot slot spreekt een kelder natuurlijk tot de verbeelding van wijnliefhebbers: de constante, koele temperatuur is perfect om die godendrank in te stockeren!


De nadelen van een huis met kelder


Om een kelder te bouwen, zijn zware uitgravingswerken nodig. Je hebt kans op vochtproblemen wanneer de werken niet helemaal naar behoren zijn uitgevoerd. Het is ook de eerste ruimte die te lijden heeft in geval van onderstromingen.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons