Je huis inrichten voor verhuur via Airbnb, zó pak je dat aan

Airbnb’s worden steeds vaker gezien als een volwaardig alternatief voor een hotelkamer. Zelf via Airbnb een kamer verhuren aan toeristen kan je een aardige stuiver opleveren. Maar dan moet je woning daar natuurlijk wel op voorzien zijn. Ontdek de tips.

De belangrijkste vraag die je je moet stellen, is of je woning wel geschikt is om als Airbnb dienst te doen. Wil je een kamer verhuren, dan moet die voldoende groot zijn, vlot bereikbaar en bij voorkeur dicht bij de badkamer liggen. Zorg er ook voor dat je gasten zeker voldoende privacy hebben.

Is je woning niet helemaal geschikt om via Airbnb te verhuren, dan kun je eventueel een kleine verbouwing overwegen. Belangrijk daarbij is wel dat je de kosten ten opzichte van de baten afweegt.

Het huis klaarmaken
Hoe je een huis of kamer via Airbnb verhuurt, vertelden we je eerder al. Maar hoe maak je je woning klaar om gasten te ontvangen?

Allereerst is het belangrijk dat alles in huis werkt. Heb je last van een lekkende kraan, een toilet dat niet goed doorspoelt of een plint die loszit? Zorg er dan voor dat die mankementen gerepareerd worden voordat je gasten hun opwachting maken.

Ook is het cruciaal om je huis netjes op te ruimen. Maak niet alleen alles schoon – besteed zeker extra aandacht aan de keuken, de badkamer en de toiletten – maar zorg er ook voor dat er geen rommel rondslingert. Zaken die je gasten mogen gebruiken, zoals de afstandsbediening van je tv, leg je op een logische plaats.

De gastenkamer
Een kamer verhuren via Airbnb is iets anders dan een slaapzetel aanbieden aan couchsurfers. Je gasten verwachten dan ook de service die ze gewend zijn in een hotel. Zorg dus zeker voor:
- vers gewassen en fris gestreken beddengoed
- extra hoofdkussens en dekens
- (oplos)koffie en thee
- een document met duidelijke huisregels 

Waak erover dat je gasten het naar hun zin hebben in je Airbnb. Zo verzeker je jezelf van goede recensies en meer boekingen in de toekomst. 


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag