Je huis inrichten voor verhuur via Airbnb, zó pak je dat aan

Airbnb’s worden steeds vaker gezien als een volwaardig alternatief voor een hotelkamer. Zelf via Airbnb een kamer verhuren aan toeristen kan je een aardige stuiver opleveren. Maar dan moet je woning daar natuurlijk wel op voorzien zijn. Ontdek de tips.

De belangrijkste vraag die je je moet stellen, is of je woning wel geschikt is om als Airbnb dienst te doen. Wil je een kamer verhuren, dan moet die voldoende groot zijn, vlot bereikbaar en bij voorkeur dicht bij de badkamer liggen. Zorg er ook voor dat je gasten zeker voldoende privacy hebben.

Is je woning niet helemaal geschikt om via Airbnb te verhuren, dan kun je eventueel een kleine verbouwing overwegen. Belangrijk daarbij is wel dat je de kosten ten opzichte van de baten afweegt.

Het huis klaarmaken
Hoe je een huis of kamer via Airbnb verhuurt, vertelden we je eerder al. Maar hoe maak je je woning klaar om gasten te ontvangen?

Allereerst is het belangrijk dat alles in huis werkt. Heb je last van een lekkende kraan, een toilet dat niet goed doorspoelt of een plint die loszit? Zorg er dan voor dat die mankementen gerepareerd worden voordat je gasten hun opwachting maken.

Ook is het cruciaal om je huis netjes op te ruimen. Maak niet alleen alles schoon – besteed zeker extra aandacht aan de keuken, de badkamer en de toiletten – maar zorg er ook voor dat er geen rommel rondslingert. Zaken die je gasten mogen gebruiken, zoals de afstandsbediening van je tv, leg je op een logische plaats.

De gastenkamer
Een kamer verhuren via Airbnb is iets anders dan een slaapzetel aanbieden aan couchsurfers. Je gasten verwachten dan ook de service die ze gewend zijn in een hotel. Zorg dus zeker voor:
- vers gewassen en fris gestreken beddengoed
- extra hoofdkussens en dekens
- (oplos)koffie en thee
- een document met duidelijke huisregels 

Waak erover dat je gasten het naar hun zin hebben in je Airbnb. Zo verzeker je jezelf van goede recensies en meer boekingen in de toekomst. 

Gerelateerde artikels

Zo kan je reageren als je huurder gas en elektriciteit vroegtijdig stopzet!

Nadat een huurder een opzegbrief naar jou als verhuurder stuurde, zegt die ook al het contract met de elektriciteits- en gasleverancier stop. Moet je dat als verhuurder zomaar aanvaarden? Wat kan je dan doen?
Lees meer

Ministerraad akkoord over oplossing voor ongelijke behandeling huurinkomsten!

Om de ongelijke behandeling van huurinkomsten aan te pakken, zal ons land ook voor woningen in het buitenland de belastbare basis berekenen op basis van een kadastraal inkomen. De ministerraad heeft vandaag het licht op groen gezet voor een wetsontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Dat moet ervoor zorgen dat de buitenlandse belasting op dezelfde manier wordt behandeld als de Belgische onroerende voorheffing.
Lees meer

Deze drie mogelijkheden heb je als je al negen jaar (ver-)huurt

De meeste huurovereenkomsten voor een woning of appartement waarin de huurder zijn hoofdverblijfplaats heeft, worden aangegaan voor negen jaar. Maar wat gebeurt er bij het verstrijken van die termijn? Kan de huurder dan verder blijven huren? Is daarvoor een nieuwe huurovereenkomst nodig?
Lees meer

Wat als de huurschade groter is dan de huurwaarborg…

Men zegt wel eens dat de huurwaarborg het maximale is dat je als verhuurder kan vragen als je huurder schade aanricht aan je huurpand. Maar is dat wel zo? Met welke spelregels moet je rekening houden?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons