Homestaging is hot!

Begin met een stevige poetsbeurt

Een kraaknette woning verkoop je sneller dan een vuil pand. Plan een grote schoonmaak in en vergeet geen enkel hoekje en kiertje. Ja, ook in de kasten ga je aan de slag.

Let op de kleine details

Een woning die netjes aan kant is, is één ding, het zijn details die het verschil maken. Zorg voor een aangename geur, breng planten en leuke accessoires in huis, moesten die nog niet aanwezig zijn en laat het zo gezellig mogelijk ogen. Ook een boeket bloemen kan wonderen doen.

Breng oude meubels weer tot leven

Er zijn ondertussen bedrijven die zich specifiek met homestaging bezighouden, maar net goed breng je een bezoekje aan de lokale kringloopwinkel om daar wat leuke spulletjes op de kop te tikken. Met een likje verf brengen ze vaak sfeer in huis.

Maak je woning zo neutraal mogelijk

Schreeuwerige kleuren, persoonlijke items en andere zaken die uit de band springen? Haal ze weg! Met een neutrale woning doe je sowieso niets verkeerd. Een sobere uitstraling is ideaal om potentiële kopers te doen dromen over wat er mogelijk is. Weet dat je met wit nooit wat verkeerd doet en dat je de boel kunt opvrolijken met kleurrijke accessoires.

Vergeet de hal en de tuin niet

De eerste indruk van je woning is belangrijk. Woon je bijvoorbeeld in een appartement, zorg dan voor een propere inkomdeur, hal en lift. Beschik je over een tuin, vergeet deze dan ook niet onder handen te nemen. Maai het gras, schrob je terras en zet alles netjes aan kant.

Kleine reparatiewerken

Zijn er wat kleine gebreken aan je woning? Het loont de moeite om de reparatiewerken uit te voeren, ook al trek je uit de woning. Zo kunnen potentiële kopers al niet over deze pietluttige details vallen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons