Homestaging is hot!

Begin met een stevige poetsbeurt

Een kraaknette woning verkoop je sneller dan een vuil pand. Plan een grote schoonmaak in en vergeet geen enkel hoekje en kiertje. Ja, ook in de kasten ga je aan de slag.

Let op de kleine details

Een woning die netjes aan kant is, is één ding, het zijn details die het verschil maken. Zorg voor een aangename geur, breng planten en leuke accessoires in huis, moesten die nog niet aanwezig zijn en laat het zo gezellig mogelijk ogen. Ook een boeket bloemen kan wonderen doen.

Breng oude meubels weer tot leven

Er zijn ondertussen bedrijven die zich specifiek met homestaging bezighouden, maar net goed breng je een bezoekje aan de lokale kringloopwinkel om daar wat leuke spulletjes op de kop te tikken. Met een likje verf brengen ze vaak sfeer in huis.

Maak je woning zo neutraal mogelijk

Schreeuwerige kleuren, persoonlijke items en andere zaken die uit de band springen? Haal ze weg! Met een neutrale woning doe je sowieso niets verkeerd. Een sobere uitstraling is ideaal om potentiële kopers te doen dromen over wat er mogelijk is. Weet dat je met wit nooit wat verkeerd doet en dat je de boel kunt opvrolijken met kleurrijke accessoires.

Vergeet de hal en de tuin niet

De eerste indruk van je woning is belangrijk. Woon je bijvoorbeeld in een appartement, zorg dan voor een propere inkomdeur, hal en lift. Beschik je over een tuin, vergeet deze dan ook niet onder handen te nemen. Maai het gras, schrob je terras en zet alles netjes aan kant.

Kleine reparatiewerken

Zijn er wat kleine gebreken aan je woning? Het loont de moeite om de reparatiewerken uit te voeren, ook al trek je uit de woning. Zo kunnen potentiële kopers al niet over deze pietluttige details vallen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hierop moet je letten als je met meerdere makelaars in zee wil gaan!

Je wil je woning of appartement verkopen en zou daarvoor op meerdere vastgoedmakelaars een beroep willen doen. Is dat zonder meer mogelijk? Met welke spelregels moet je precies rekening houden en welke risico’s loop je?
Lees meer

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons