17 juni 2013

Vocht in huis is bijzonder onaangenaam: niet alleen is het slecht voor de gezondheid en de structuur van je woning, maar het vocht kan je huis ook muf doen ruiken en je behangpapier verkleuren. Logic-Immo geeft enkele tips om vocht in je woning te voorkomen.

Vochtproblemen ontstaan wanneer vocht in de muur wordt vastgehouden. Dit gebeurt wanneer vocht niet weg kan. Het vocht stapelt op en veroorzaakt schade aan je woning. Meestal is opstijgend vocht de boosdoener. Wie kan voorkomen dat vocht zich opstapelt kan vochtproblemen vermijden.

Vochtproblemen voorkomen tijdens het bouwen
Zij die bouwen kunnen deze problemen voorkomen door goed na te denken over de samenstelling van hun muren. Je kan een vochtwerende structuur aanbrengen en muren van ventilatie voorzien. Ook bestaan er ademende isolatiesystemen en niet-dampdoorlatende barrières die ingebouwd kunnen worden om schade door vocht te voorkomen.

Vochtproblemen vermijden in bestaande woning
Het belangrijkste om vochtproblemen te vermijden is ventileren. Zet het raam open of de ventilator aan na het douchen, laat de dampkap even aanstaan na het koken en verlucht dagelijkse slaap- en leefruimtes. Verlucht ook tijdens de koude wintermaanden en bij regenachtig weer!

Hou daarnaast ook de luchtvochtigheid in de woning in balans. Deze luchtvochtigheid varieert samen met de weersomstandigheden en activiteiten in huis. Regel in vochtige ruimtes zoals de badkamer, het washok en de keuken de luchtvochtigheid met een luchtontvochtiger. Deze ontrekt lucht aan de ruimte en koelt deze, hierdoor wordt waterdamp opgevangen.

Het is bovendien belangrijk dat je, vooral in vochtige ruimtes, de muren behandelt tegen vocht. Je kan muren beschermen tegen vochtproblemen met vochtwerend middel. (KS)

Bron:
Logic-Immo.be


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag