Hoe renoveer je voordelig je dak?

Is je dat toe aan een renovatie, maar vind je de kosten de pan uit swingen? Een goed geïsoleerd dak doet je energie besparen en is dus belangrijk.

Toch zijn er enkele kleine handigheidjes of zaken die je zelf kan doen om de prijs van je nieuwe dak te drukken. Wij geven je alvast enkele tips mee, zodat je de prijs van deze investering kan doen dalen.

Verwijder zelf de dakpannen
Heb je zelf wat tijd en ben je een beetje handig, dan kun je best wat budget besparen. Zo kun je zelf al de dakpannen verwijderen. Als je dit klusje zelf klaart bespaar je al snel enkele honderden euro’s. Houd er wel rekening mee dat die dakpannen ook weggevoerd of gestockeerd moeten worden.

Hergebruik je dakpannen
Dakpannen gaan zo’n 10 à 15 jaar mee. Vaak is het perfect mogelijk heel wat dakpannen te hergebruiken. Als je enkel de beschadigde dakpannen vervangt, valt de kost vaak veel lager uit. Voor je ze terug plaatst of laat plaatsen is het aangewezen je dakpannen te reinigen. Een hogedrukreiniger komt hier goed van pas.

Kies voor een overzetdak
Wil je de kosten drukken en geen afbraakwerk, dan is een overzetdak de goedkoopste oplossing. Let wel, niet altijd is een overzetdak mogelijk. De installatie kan relatief snel, waardoor de kosten binnen de perken blijven. Is het dakgebinte nog in goede staat, dan kan een overzetdak een valabele oplossing bieden.

Vraag je premies aan
Wie zijn dak renoveert komt vaak in aanmerking voor premies. Ga je je dak gelijk isoleren dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de Vlaamse Renovatiepremie. De hoogte van deze premie hangt af van de aard van de renovatie, maar dit kan stevig oplopen.

Verder is er ook nog een Verbeteringspremie en wie weet kun je wel genieten van het verlaagde btw-tarief. Informeer je grondig over de mogelijke premies en ga je met een dakwerker in zee, vraag er dan naar.

Vergelijk offertes
Dakwerkers zijn er niet bij de vleet, maar vraag toch steeds meerdere offertes aan. Via het internet kan dit vaak snel en zonder al te veel moeite. Door goed te vergelijken kun je aardig besparen.

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons