Hoe krijg je je ramen écht proper?

Ramen lappen? Het is niet onze favoriete bezigheid. Wil je de klus niet uitbesteden aan een huishoudhulp of professionele ramenwasser? Houd dan rekening met deze tips om je ramen écht te laten schitteren.

  • Azijn to the rescue! Giet een flinke scheut azijn in je emmer water om een resultaat zonder strepen te verkrijgen. Eventueel maak je een kant-en-klare azijn-water-mix in een plantenspuit. Houd je niet van de geur? Voeg dan enkele druppels citroensap toe.

  • Heel wat huishoudsters zweren bij een rauwe ui. Pel de ui, snijd ze in vier stukken en voeg die daarna toe aan je emmer water om streepvrije ramen te krijgen.

  • Spoelglansmiddel voor de vaatwasser zou hetzelfde effect als azijn hebben. Duurder, maar zonder die vervelende geur!

  • Wat ook kan helpen: een emmer water met twee druppeltjes afwasmiddel en een scheutje ammoniak.

  • Nadat je de ramen gewassen hebt met een spons, trek je ze af en droog je ze op met een zeemvel. Wie ze achteraf nog even opblinkt met keukenrol, krijgt extra glans.

  • Nog strepen? Blink ze dan nog een keertje op met krantenpapier.

  • Heb je een regenwaterton? Gebruik dan regenwater om je ramen te wassen. Hier zit geen kalk in waardoor de kans op strepen drastisch vermindert.

  • Schijnt de zon of vriest het? Dan ben je vrijgesteld om ramen te lappen!

  • Heel wat ramenwassers zweren bij een goede aftrekker. De kwaliteit is afhankelijk van de rubber. Zodra die oneffenheden vertoont of begint te verduren, krijg je de ramen nooit helemaal streepvrij.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons