Hoe inpakken voor een verhuizing?

Voordat je effectief begint met inpakken, denk je best eens even na over de juiste aanpak. Want bij een verhuizing zijn er heel wat spullen die moeten ingepakt worden.

  1. Voor een gemiddelde verhuizing zijn ongeveer 60 verhuisdozen nodig. Begin goed op tijd, zorg er voor dat er elke dag wat dozen worden ingepakt. Neem elke kamer apart en begin niet eerder aan een andere kamer tot wanneer de eerste af is. Zo blijf je een beetje orde houden in het toch al rommelige verhuizen. Geef op alle dozen aan in welke kamer ze horen en nummer ze ook. Maak een lijst met identificatienummers, die duidelijk weergeeft hoeveel dozen er per kamer en hoeveel dozen er in totaal gepakt zijn. Laat op de lijst ook wat ruimte vrij om bijvoorbeeld aan te geven in welke dozen waardevolle spullen zitten. 

  2. Verdeel zwaar gewicht over de hele doos. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de attributen die verhuisd moeten worden, hoe kleiner de doos. Doe lichte spullen (bovenaan in de doos) bij zware spullen (onderaan in de doos) en maak de dozen absoluut niet zwaarder dan 20 kilogram. Zo kun je de dozen nog, alleen of met twee personen, tillen zonder dat je er een zere rug aan over houdt. Pak de zware dingen onderin de doos en de minder zware dingen bovenin de doos.

  3. Verpak breekbare spullen apart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het apart inpakken van servies en glazen spullen. Plak een briefje of schrijf op de doos dat de inhoud breekbaar is, zodat je tijdens het verhuizen exact weet met welke dozen je extra voorzichtig moet zijn. Het is ook aan te raden om servies en glas apart in papier te wikkelen voordat je ze in een doos stopt. Zorg er dus voor dat je genoeg vulmateriaal voor de dozen hebt. Bijvoorbeeld krantenpapier. 

  4. De elektronische apparaten moeten uiteraard ook verhuisd worden. Wanneer de originele verpakking nog aanwezig is, is het een idee om de elektrische apparaten hierin te verpakken. In deze dozen zitten de apparaten goed strak en kunnen ze niet zo snel kapot gaan. Wanneer de dozen niet meer aanwezig zijn, is het aan te raden om de apparaten in andere nauwsluitende dozen te verpakken en de lege overige ruimtes op te vullen met bijvoorbeeld kranten of papier.

  5. Lampen moeten ook met speciale zorg worden vervoerd. Haal de lampen uit de fitting en verpak deze apart om schade te voorkomen. Wikkel ook lampenkappen in papier of een doek.

  6. Wanneer de dozen allemaal zijn ingepakt, zorg er dan voor dat de dozen ook goed dicht worden geplakt. Zo kan er tijdens de verhuizing niets uitvallen en verloren gaan.

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons