Hoe inpakken voor een verhuizing?

Voordat je effectief begint met inpakken, denk je best eens even na over de juiste aanpak. Want bij een verhuizing zijn er heel wat spullen die moeten ingepakt worden.

  1. Voor een gemiddelde verhuizing zijn ongeveer 60 verhuisdozen nodig. Begin goed op tijd, zorg er voor dat er elke dag wat dozen worden ingepakt. Neem elke kamer apart en begin niet eerder aan een andere kamer tot wanneer de eerste af is. Zo blijf je een beetje orde houden in het toch al rommelige verhuizen. Geef op alle dozen aan in welke kamer ze horen en nummer ze ook. Maak een lijst met identificatienummers, die duidelijk weergeeft hoeveel dozen er per kamer en hoeveel dozen er in totaal gepakt zijn. Laat op de lijst ook wat ruimte vrij om bijvoorbeeld aan te geven in welke dozen waardevolle spullen zitten. 

  2. Verdeel zwaar gewicht over de hele doos. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de attributen die verhuisd moeten worden, hoe kleiner de doos. Doe lichte spullen (bovenaan in de doos) bij zware spullen (onderaan in de doos) en maak de dozen absoluut niet zwaarder dan 20 kilogram. Zo kun je de dozen nog, alleen of met twee personen, tillen zonder dat je er een zere rug aan over houdt. Pak de zware dingen onderin de doos en de minder zware dingen bovenin de doos.

  3. Verpak breekbare spullen apart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het apart inpakken van servies en glazen spullen. Plak een briefje of schrijf op de doos dat de inhoud breekbaar is, zodat je tijdens het verhuizen exact weet met welke dozen je extra voorzichtig moet zijn. Het is ook aan te raden om servies en glas apart in papier te wikkelen voordat je ze in een doos stopt. Zorg er dus voor dat je genoeg vulmateriaal voor de dozen hebt. Bijvoorbeeld krantenpapier. 

  4. De elektronische apparaten moeten uiteraard ook verhuisd worden. Wanneer de originele verpakking nog aanwezig is, is het een idee om de elektrische apparaten hierin te verpakken. In deze dozen zitten de apparaten goed strak en kunnen ze niet zo snel kapot gaan. Wanneer de dozen niet meer aanwezig zijn, is het aan te raden om de apparaten in andere nauwsluitende dozen te verpakken en de lege overige ruimtes op te vullen met bijvoorbeeld kranten of papier.

  5. Lampen moeten ook met speciale zorg worden vervoerd. Haal de lampen uit de fitting en verpak deze apart om schade te voorkomen. Wikkel ook lampenkappen in papier of een doek.

  6. Wanneer de dozen allemaal zijn ingepakt, zorg er dan voor dat de dozen ook goed dicht worden geplakt. Zo kan er tijdens de verhuizing niets uitvallen en verloren gaan.

Gerelateerde artikels

3 manieren om te weten of er werken gepland zijn aan een appartementsgebouw!

Als je een bestaand appartement wil kopen is het belangrijk te weten of er werken gepland zijn aan de gemene delen van het gebouw. Als koper zal je daar nu eenmaal in moeten meebetalen. Maar hoe weet je of dat het geval is?
Lees meer

Hoe verloopt de aankoop van een woning?

De aankoop van een nieuwe woning is een belangrijke investering. Het is dan ook belangrijk dat de aankoop correct verloopt, zodat er geen problemen of geschillen ontstaan. We schetsen het hele verloop van de aankoop, van het uitbrengen van het eerste bod tot het ondertekenen van de notariële akte.
Lees meer

Het belang en de voordelen van een schuldsaldoverzekering!

De aankoop van een woning is een grote investering, waarvoor de meeste mensen een lening bij de bank afsluiten. Banken raden aan om een schuldsaldoverzekering te nemen, aangezien dit voor meer zekerheid zorgt. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies en welke voordelen brengt dit met zich mee?
Lees meer

Welke premies en fiscale voordelen geven kopers een duwtje in de rug?

De aankoop van een huis of appartement is voor veel mensen de grootste investering van hun leven. Maar wist je dat er tal van premies en fiscale voordelen bestaan die je bij de aankoop van een woning wat kunnen helpen? In dit artikel geven we je graag enkele interessante tips.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons