Hoe besparen bij je verhuis? 7 tips

Verhuizen, het klinkt simpel: al je spullen van punt A naar punt B verplaatsen. Het is inderdaad geen kernfysica, maar toch zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt. Wil je niet te veel geld uitgeven bij je verhuis? Bekijk dan zeker de nuttige tips in dit artikel.

Verhuizen is nooit goedkoop. Maar met deze tips ben je zeker dat je niet te veel uitgeeft bij je verhuis. 

1. Plan je verhuis slim

Lange weekends zijn ideaal om een verhuis in te plannen. Zo hoef je geen kostbare vakantiedagen op te geven. Als dat niet lukt, kan je je verhuis eventueel spreiden over 2 weekends. 

2. Gooi die rommel weg

Een verhuis is de ideale gelegenheid om voor eens en voor altijd komaf te maken met al die spullen die je toch niet gebruikt. Verhuis enkel zaken die je echt zal gebruiken in je nieuwe woning en ga met de rest naar de kringloopwinkel of het containerpark. Zo moet je minder verhuizen, en bespaar je heel wat energie en tijd. Er geld mee verdienen? Dat kan door je spullen – of een deel ervan – te verkopen op één van de vele rommelmarkten in je buurt. 

3. Laat je vrienden helpen

Je vrienden zijn de beste gratis werkkrachten. Maar let op: het blijven vrienden, ze zijn niet je slaafjes. En zoals met alles in het leven: voor wat hoort wat. Maak de verhuis een leuke ervaring voor iedereen. Afsluiten kan je bijvoorbeeld doen met een gezellige barbecue. 

4. Ga op zoek naar gratis dozen

Verhuisdozen kopen? Ben je gek? Weet je hoeveel dozen op jou liggen te wachten? Op je werk, in de supermarkt, in je vriendenkring. Overal wordt je omgeven door gratis dozen. 

5. Pak alles op voorhand in

Time is money, vooral als je een verhuiswagen huurt. Pak daarom op voorhand alles in en sorteer je dozen. Op die manier werk je op verhuisdag gestructureerd en snel. Je bespaart dus geld omdat je de verhuiswagen minder lang moet huren. 

6. Verpak slim

Maak een onderscheid tussen breekbare en ultra-breekbare spullen. Sommige dingen moet je echt met de meeste zorg behandelen, en dus ook goed inpakken. Denk goed na over verpakkingsmateriaal, en probeer het zo goedkoop mogelijk te houden. Hou dus een tijdje voor de verhuis al je kranten, oude dekens en kussenslopen bij. 

7. Vraag verkeerssignalisatie aan

Het is niet alleen handig om een vrije plaats te hebben voor je nieuwe deur, het is ook leuk om niet al op je eerste dag in je nieuwe straat een parkeerboete te ontvangen. Bij elke gemeente kan je een verkeerssignalisatie aanvragen, waarmee je de plaats voor je woning reserveert en afbakent. 

8. Verander je adres, overal

Maak een lijst van organisaties en bedrijven die je nieuwe adres nodig hebben. Laat aan elke organisatie weten wat je nieuw adres is. Tegenwoordig kan je dit vaak online doen. Doe dit zeker, zodat je je facturen tijdig kan betalen. Zonder extra kosten dus. Natuurlijk mag je de dienst bevolking van je nieuwe gemeente niet vergeten. 

Tip: laat een tijdje al je post doorsturen van je oud naar je nieuw adres. Zo verlies je geen enkele correspondentie. 

Besluit

Verhuizen, het is een heel gedoe. Gebruik bovenstaande tips om na je verhuis lekker te genieten van je nieuwe woning en een bankrekening die niet volledig geplunderd is. 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Mag je als huurder andere mensen bij je laten ‘inwonen’?

Je huurt een huis of appartement. Mag je dan een nieuwe partner (al dan niet met kinderen) of een vriend(in) bij jou komen laten inwonen? Heb je daar de toestemming van je verhuurder voor nodig?
Lees meer

Welke verzekering moet je als huurder écht hebben?

Wanneer je een huisje of appartement huurt, heb je misschien nooit het gevoel dat het jouw eigendom is. Moet je dan wel een verzekering aangaan? En waarom precies? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Deze bedragen kan je van je verhuurder terugvragen als je een studentenkamer huurde!

Als je een studentenkamer huurt die in Vlaanderen ligt, kan je de kosten die je betaalde voor het gebruik van water en energie wel eens terugvragen van je verhuurder. Wat moet je daar van weten en wat kan je juist vragen?
Lees meer

Zo kan je te werk gaan als je na het einde van de huur nog wil blijven wonen!

Je huurt een huis of appartement waarbij de huurovereenkomst door jou of je verhuurder werd opgezegd. Omdat de woning waarnaar je zou verhuizen niet klaar is of omdat één van je kinderen zwaar ziek geworden is wil je iets langer in het huurpand blijven. Maar kan dat wel en hoe ga je daarbij dan te werk?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons