17 november 2015

Vastgoed schenken, het lijkt wel de nieuwste hype in Vlaanderen. In september werd er maar liefst 1.255 keer vastgoed geschonken. Een stijging met 70% in vergelijking met de maand voordien. Vanwaar komt het succes? Habitos.be zocht het uit.

Een nieuwe wetgeving ligt aan de basis van het schenkingssucces. De belastingverlaging op een schenking van huis of appartement werd in juli doorgevoerd. We spreken over een belastingsvoordeel dat kan oplopen tot tienduizenden euro's. Daarom schenkt de Vlaming sindsdien maand na maand meer vastgoed weg.

Korting
Naast de algemene verlaging en vereenvoudiging van de tarieven, geldt er sinds kort ook een korting voor wie de geschonken woning energiezuinig zal maken of verhuren.

Ontdek hier welke tarieven gelden voor schenkingen:
Habitos


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag