Het wel en wee van de "Grote Kuis"

Een grote kuis is iets van alle culturen en alle tijden. De eerste zonnestralen wekken de drang op om het huis letterlijk open te gooien en al het winters stof buiten te smijten. Waarom zou je daaraan weerstaan? In de winter stapelen de allergenen en het stof zich op in alle mogelijke hoekjes en kanten. Tijd om daar komaf mee te maken.

De prille lente kondigt het nieuwe begin aan en is dus het uitgesproken moment voor de grote kuis. Nu hoef je immers nog geen invasie van muggen en vliegen te verwachten als je de kamers lucht. 

Wat houdt dat in een lenteschoonmaak of “Grote Kuis”?

In de eerste plaats maak je ruimte in je hoofd en in je huis. Je organiseert je huis, maakt komaf met versleten dingen en geeft jouw favoriete spulletjes het plaatsje dat ze verdienen. Je stelt orde op zake: letterlijk en figuurlijk. Doe je kasten open, gooi weg, kuis de vrijgekomen plaats op en richt opnieuw in. 

Voorts doe je tijdens de grote kuis dingen waar je anders niet toe komt en dat kan voor iedereen verschillend zijn. Een antieke kast eens grondig boenen, bijvoorbeeld, zoiets doet wonderen voor het hout maar het schiet er meestal over. Schuif een kast opzij en ruim de stofnesten op. De zetel kan misschien een beurt met een tapijtreiniger gebruiken? schrob het vet van de bovenzijde van de keukenkastjes, haal het stof van de lusters,… Kijk eens kritisch rond in je eigen huis en je vindt vast wel genoeg “Grote Kuis” projecten waarbij je eens zalig kwistig kan zijn met water en zeep. 

Hoe begin je aan de “Grote Kuis”?

Kamer per kamer! 

  1. De gordijnen afhalen en in de machine stoppen 

  2. Spullen weggooien en opruimen

  3. Alles kuisen met water en zeep van boven naar beneden en van binnen naar buiten

  4. De vloer schoonmaken

  5. De natte gordijnen opnieuw ophangen en genieten van de zalige geur van een perfect propere kamer!

Bron: Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons