Het juiste tapijt kiezen: 3 vuistregels!

1ste regel: denk niet te groot


De verleiding is groot om te kiezen voor een royaal tapijt, zodat iedereen kan genieten van de zachtheid ervan. Wees er echter van bewust dat een te groot tapijt in een kleine kamer de neiging heeft om de kamer visueel te verkleinen. In een slaapkamer is er de neiging om het tapijt onder het bed te leggen, dat aan alle kanten overloopt. Hetzelfde geldt voor een woonkamertapijt: het wordt niet meer voor de bank gelegd, maar eronder. Da’s dus niet de bedoeling. De afmetingen te weten komen is eenvoudig: je hoeft alleen lakens of kranten voor (en/of achter) je bank te leggen, het geheel op te meten en klaar.

2de regel: de juiste stof kiezen


Vuistregel: denk na over de stof. Een viscose tapijt, elegant maar snel versleten, is niet aan te bevelen voor gebieden met “veel verkeer”. Voor een slaapkamer is katoen de beste keuze. In een woonkamer kan katoen ook, al hebben we zelf een kleine voorliefde voor wol. Da’s niet alleen warm, maar ook onbrandbaar…

3de regel: de juiste kleur kiezen


Vermijd lichte kleuren in ruimtes met een hoog risico op vervuiling, zoals de gang of de keuken. Voor tapijten die onder meubels, bedden of banken moeten worden geplaatst, vermijd je maar beter tapijten met patronen, aangezien deze door het betreffende meubilair worden verborgen. Aan de andere kant, voor een tapijt dat in het midden van een kamer is geplaatst, is een tapijt ideaal, omdat het een onvergelijkbare sfeer creëert…

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons