Help, bezoek! 8 tips om je huis razendsnel schoon te doen lijken


Begin jij ook pas met opruimen vlak voor je bezoek arriveert? In volle paniek? Dan ben je zoals de meeste mensen. We gingen op zoek naar tips om dit zo efficiënt mogelijk aan te pakken.


Doel? Een huis dat schoon oogt en fris ruikt. En dat in een mum van tijd. Zodat je nog tijd hebt om je gasten zonder okselvijvers te ontvangen. 


1. Begin met de drie T’s


Toiletten, tafelbladen en de televisie. Die moeten zeker schoon zijn. Want daar let je bezoek op. En de drie T’s krijg je meestal in enkele seconden kraaknet. 


2. Al je rommel in één ruimte


Ligt je woning vol met zaken die er niet horen? Dan heeft het geen zin om alles netjes op te ruimen. De klok tikt, en efficiëntie is essentieel. Gebruik daarom één ruimte, bijvoorbeeld de logeerkamer, om al die spullen in te gooien. Doe de deur op slot en je bezoek merkt er niets van. 


3. Haar van je huisdieren


Huisdieren zijn leuk, maar ze laten ook heel wat haar achter. Vooral op je zetels. Neem een rubberen handschoen en wrijf de haren eraf in slechts enkele seconden. 


4. Je vaat


Heb je geen vaatwasser en een berg vuile borden en kommen? En geen tijd om nog af te wassen? Leg je vuil servies dan in je oven. Niemand die er iets van merkt (tenzij je een ovenschotel voor je bezoekers wilt maken). 


5. Verlucht je woning


Zet alle ramen open en zorg dat al die vieze geurtjes verdwijnen. 10 minuten verluchten is meer dan voldoende. 


6. Doe een laatste check


Alle rommel weg? Zeker van? Neem 2 minuten de tijd om nog een laatste keer door je woning te wandelen en alle rommel te verzamelen. Die gooi je dan simpelweg in je ‘rommelruimte’. 


7. Nu jij


Mooie kleding? Een lekker geurtje? En je haren mooi gestyled? Goed zo. Want mensen associëren nette mensen met nette huizen. En perceptie is belangrijk. Zeker wanneer je bezoek extra kritisch is. Denk maar aan je schoonouders. 


8. Genieten maar


Nu je de vorige stappen snel en succesvol hebt doorlopen, kan je zonder stress genieten van je bezoek. Eens je bezoek er is, stopt het opruimen trouwens. Anders vestig je extra aandacht op het feit dat je nog rommel wilt wegmoffelen. 


Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons