Handige tips voor het herinrichten van het interieur

Ben je jouw interieur beu? Verander het dan. Is dat mogelijk zonder met de botte bijl te werk te gaan? Zeker! Hoe? Door creatief te zijn. Habitos.be geeft je alvast enkele handige tips.

Vaarwel rommel
Een nieuw interieur begint door afscheid te nemen van de oude rommel in de kamer. Ga na wat er nodig is om een leuke zithoek te hebben en wat niet.

Kunnen grote stukken meubilair niet weg?
 En wat dacht je van al die accessoires, die rondslingeren in de kamer? Verwijder ze!

Herinrichten van de meubels
Afscheid nemen van je meubels moet niet. Maar creëer met de spullen een nieuwe lay-out. De zitbank en het dressoir kunnen eenvoudig een nieuwe bestemming in de kamer krijgen.

Sommige meubels zijn afhankelijk van hun locatie. Denk maar aan de televisie, die een contactdoos nodig heeft. Of een radiator, die gewoonweg niet verplaatst kan worden. Breng dan kleine wijzigingen aan. Zet de staande lamp op een andere plaats. Of hang de spiegel of een schilderij eens ergens anders.

Leef je in elk geval uit. Je kunt immers nog altijd terug naar de oude situatie.

Stof, voor één keer een bondgenoot
In een kamer spelen stoffen een belangrijke rol. De bank speelt een voorname rol in de woonkamer. Waarom zou je de bank eens niet met een ander stofje overtrekken? Een nieuw kleurtje of patroon kan wonderen doen. Een extra kussentje op de bank of er juist één wegdoen, kan ook al voor impact op je interieur zorgen.

Nu je toch bezig bent met de bank van een ander stofje te voorzien, pas ook de gordijnen aan. Kies voor een nieuw motief of overweeg nog eens voor die rolluiken te gaan.

Pak de muur aan
Geef de muur eens een nieuw tintje. Daarvoor zijn er heel wat opties. Schilder de kamer in een ander kleurtje of kies voor nieuw behang. Minder ingrijpend, maar daarom niet minder leuk is het gebruik van washi tape. Maak op je muur de mooiste figuren met de leuke Japanse tape. Daarnaast kun je ook nog een paar zaken aan de muur hangen om de kamer een nieuwe beleving te bezorgen. Denk aan een spiegel, een fotolijst, een schilderij, … Of wat dacht je van losse foto's. Koop een Polaroid camera. Neem een foto telkens er iemand op bezoekt komt en plak deze foto's tegen de muur.

Hergebruik spullen
Een kamer herinrichten hoeft niet duur te zijn. Kijk eens in de garage of op zolder of je nog leuke spulletjes hebt liggen. Geef ze misschien – voor je ze in de kamer plaatst – een nieuw karakter. Een likje verf of een nieuw stofje zijn al voldoende.

Snuffel ook eens op een rommelmarkt naar oude/nieuwe spulletjes, die je kamer net dat nieuwe karakter kunnen geven.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons