Hamsterhuren: een concept in volle ontwikkeling in België

In de praktijk biedt dit concept de huurder van een huis of appartement de mogelijkheid om het betrokken onroerend goed achteraf te kopen tegen een overeengekomen prijs. Hij of zij kan dan tot vijf jaar aftrekken van de reeds betaalde huurprijzen. Zo’n koopoptie heeft een looptijd van 10 jaar.

Vooral in Vlaanderen maar ook in Wallonië

Aanvankelijk bestond het alleen in Limburg, vandaag kan je ook elders in België aan hamsterhuren doen. We tellen zeven woningen in Deurne, zestien in Willebroek en zeven in Engis in Luik. In juni komen er nog zeven woningen bij in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw.

Belfius Immo is ook toegetreden tot het Canius I-investeringsfonds, dat het systeem in heel België zou moeten financieren. Tegen juni 2020 wil men 200 van zulke woningen.

Iets voor jou, denk je? Dan raden we je aan om eerst het advies van onze advocaat omtrent deze materie door te nemen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons