Groenestroomcertificaten, prijs vanaf 1 augustus 2012 nog 90 euro


Groenestroomcertificaten zijn vanaf 1 augustus 2012 minder waard. De overheidssteun voor zonnepanelen daalt dan van 210 naar 90 euro. Eigenaars van een zonnedak krijgen voor elke 1 000 kilowattuur groene stroom, die ze opwekken, een groenestroomcertificaat, wat vanaf 1 augustus recht geeft op een bedrag van 90 euro.
 
Wat voor bestaande zonnepanelen?
Mensen die al zonnepanelen bezitten, moeten niet panikeren. Zij behouden het bedrag van de groenestroomcertificaten, die ze vanaf het begin hebben afgesproken en dat voor 20 jaar lang.

De Vreg wenst in een persbericht enkele zaken te benadrukken voor wat betreft de groenestroom- en warmte-krachtinstallaties. "Er is geen onmiddellijke impact op bestaande installaties. Slechts in volgende situaties zou er een onmiddellijke impact kunnen bestaan":

- De enkele bestaande groenestroominstallaties die al 10 jaar steun ontvingen zullen mogelijk niet langer groenestroomcertificaten ontvangen vanaf de inwerkingtreding van dit decreet. We zullen deze installaties aanschrijven en de mogelijkheden tot verlenging van de steunperiode toelichten.
- De bestaande warmte-krachtinstallaties waarvoor de aanvraag (tot principebeslissing) voor een ingrijpende wijziging bij ons werd ingediend voor 28 juni 2012 kunnen blijvend aanspraak maken op de oude definitie van ingrijpende wijziging en de eventuele principebeslissing die ze van ons ontvingen tot 36 maanden na de aanvraag.

Kosten voor het distributienet
Eigenaars van een zonnedak krijgen wel vanaf 1 augustus 2012 een bedrag aangerekend voor de hoog oplopende kosten van het distributienet.

Goedkeuring Creg
Die bijdrage moet nog goedgekeurd worden door de federale energiewaakhond Creg.

Bron:
http://habitos.be.msn.com/nl/duurzaam-wonen/groenestroomcertificaten-prijs-vanaf-1-augustus-2012-nog-90-euro-8200

Gerelateerde artikels

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer

Simpel uitgelegd: de onroerende voorheffing

Woningeigenaars krijgen hem elk jaar in de bus, het gevreesde aanslagbiljet voor de onroerende voorheffing. Maar wat is dat nu precies en nog belangrijker, waar betaal je eigenlijk voor?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons