Goedkope oplossingen voor gedateerde tegels

Als vastgoedstylist zie ik regelmatig badkamers of keukens in goede staat, maar met vreselijk gedateerde tegels. Kopers kijken meestal niet verder dan de tegels. Ze zien slechts een badkamer of keuken die vervangen moet worden. En dat is een vrij grote investering. Door de gedateerde tegels duurt het dus langer voor je huis verkocht is. En het gaat mogelijk ten koste van de verkoopsprijs. Maar wat doe je dan met die tegels?

Return on investment
Als vastgoedstylist kijk ik altijd of een investering in je huis voor de verkoop zich terugverdient bij die verkoop. Het zit er zeer waarschijnlijk niet in, dat je huis meer waard wordt door tegels in de badkamer of keuken te vervangen. Maar je wilt natuurlijk wel de potentie van je huis laten zien en je huis optimaal presenteren. De juiste presentatie zorgt ervoor dat je huis sneller verkocht is voor een correcte prijs.

Tegelverf
In zo’n geval is het een goede en voordelige optie om de tegels te schilderen. Verschillende verffabrikanten hebben in hun gamma een speciale tegelverf. Het is eenvoudig en snel klaar.

Op YouTube vind je verschillende filmpjes met voor en na voorbeelden en werkwijzes. In principe verf je de voegen mee. Als je wilt kun je daarna met een speciale kwast je voegen in een andere kleur verven.

Je zult versteld staan van het resultaat! Je badkamer of keuken ziet er uit als nieuw.

Kleur
De verf is net als andere verfsoorten in verschillende kleuren te verkrijgen. Als je je tegels gaat verven om je huis te verkopen adviseer ik om een neutrale kleur (wit /offwhite/licht grijs/beige) te kiezen. Zo ziet je badkamer of keuken er meteen schoon, fris en ruimer uit. Met de juiste styling erbij is ook die badkamer of keuken met die ge-update tegels verkoopsklaar.

Uiteraard kun je ook je tegels een nieuwe look geven als je niet van plan bent om te verhuizen. Ben jij wel van plan om je huis te verkopen? En wil graag tips om jouw huis optimaal te presenteren aan potentiele kopers? Schakel dan een vastgoedstylist in.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons