Goede verkoopfoto’s verkopen je huis

Het voorjaar lijkt al te zijn begonnen. Regelmatig laat de zon zich zien en menig mens heeft zin een nieuwe woonst. Misschien denk je: ideaal weer om mooie zonnige foto’s van mijn huis te trekken. Dan ziet alles er stralend uit op de verkoopfoto’s! Als je je huis gaat verkopen wil je tenslotte foto´s die kopers alvast laten dromen van jouw huis! Hoe doe je dat echt? Enkele tips van de vastgoedstylist…

Zon geeft tegenlicht
Op een zonnige dag verkoopfoto’s trekken, klinkt als een goed idee. Maar, als de zon fel schijnt, is het juist extra lastig om goede binnenfoto’s te maken. De zon geeft veel tegenlicht waardoor je vaak een groot wit gat ziet (raam) en niets van de ruimte. Een koper is alleen niet geïnteresseerd in het mooie weer. Die wil jouw huis en de ruimtes in je huis zien! Foto´s met tegenlicht zijn dus geen goede foto’s! Als de zon schijnt, kun je wel mooie buitenfoto’s maken. Wacht met de binnenfoto’s liever op een licht bewolkte dag.

Foto = eerste indruk
Het eerste wat de meeste woningzoekers zien van jouw huis, zijn de foto’s ervan (op internet). Dat is de eerste indruk die een koper krijgt van jouw huis. Je hebt maar één kans op een goede eerste indruk. De kwaliteit van die verkoopfoto’s is dus erg belangrijk. En, om het belang van goede foto’s nog eens extra te benadrukken; een surfer beslist binnen 5 seconden (!) of hij jouw huis verder gaat bekijken of dat hij het wegklikt. Hoe beter de foto´s, hoe langer de koper naar jouw huis kijkt en hoe makkelijker hij zichzelf in jouw huis ziet wonen.

Laat de ruimte zien
Ga je zelf fotograferen? Fotografeer dan zoveel mogelijk een hele kamer. Wordt het zicht op de ruimte geblokkeerd door een meubel? Soms is het genoeg om de bank een kwartslag te draaien of een stoel aan de kop van de eettafel te verwijderen. Een lege kamer of leeg huis fotograferen is ook geen goed idee. Ruimtes lijken op de foto altijd kleiner dan deze in werkelijkheid zijn. Richt een lege kamer dus altijd in! Al is het maar voor de verkoop van je huis.

Breng pluspunten in beeld
Is je huis midden in het groen gelegen? Zorg dan dat al dat groen ook op de binnenfoto’s staat. Heeft je huis mooie authentieke details (versierd plafond, schouw), een bijzondere indeling of mooie afwerking? Breng dat dan in beeld! Maak eerst goede overzichtsfoto’s van de ruimte en maak ook een detailfoto van het belangrijke detail. Het zijn juist die details, die jouw huis onderscheiden van de rest van het aanbod.

Zorg voor sfeer
Mensen zijn gevoelig voor sfeer. Zorg dus dat je huis schoon en opgeruimd is, maar overdrijf niet. Door alle lampen aan te zetten en te fotograferen zonder flits, breng je een huis sfeervol in beeld. Pas wel op met verschillende lichtbronnen. Sommige lampen geven koud licht af en sommige warm licht. Dat is niet altijd mooi bij elkaar! Overigens kun je tijdens een fotosessie sommige meubels of accessoires gewoon even buiten beeld zetten, zoals de hondenmand en de kinderstoel.

Wat tips op een rij:
•Maak je huis verkoopklaar voor je foto’s gaat maken (opruimen, schoonmaken en depersonaliseren) •Fotografeer de pluspunten van je woning. Dat is meestal niet het toilet •Maak foto’s zonder flits •Breng sfeer: zet alle lampen aan als je de foto’s maakt •Breng (ook) daglicht binnen: trek je gordijnen zo ver mogelijk open •Kies een goede hoogte voor je foto’s: niet te hoog maar ook zeker niet te laag •Maak rechte foto’s: scheve of schuine foto’s ogen onprofessioneel •Controleer of je foto’s scherp zijn! •Maak ook foto’s van de buitenkant en, indien relevant, de omgeving •Kleine ruimtes, zoals de badkamer, zijn lastig te fotograferen. Houd deurklinken en deurlijsten zo veel mogelijk buiten beeld. Kies een zo groot mogelijke hoek om zo veel mogelijk van de ruimte te tonen. •Voorkom dat je alleen staande foto’s maakt, maak liever zoveel mogelijk liggende foto’s. 

Je kunt een woningfotograaf inschakelen voor de verkoopfoto’s. Er zijn fotografen die zich hierin specialiseren, zoals de Immo-fotograaf of Frame24. Schakel je een vastgoedstylist in om je huis verkoopklaar te maken? Laat dat dan doen door een vastgoedstylist die ook verkoopfoto´s maakt. Vraag dat dus altijd aan de stylist die je in wilt schakelen of deze verkoopfoto’s maakt en bekijk foto’s van andere realisaties op de website van de stylist.

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons