Geuren die het huis verkopenHet is bekend dat de juiste geuren - denk aan de vers gebakken appeltaart - in een te koop staand huis zorgen voor een vertrouwde sfeer bij een bezichtiging en daarmee de kans op verkoop kunnen vergroten. Maar is die appeltaart wel zo’n goed idee? Recent onderzoek wijst uit wat goede en slechte  geuren zijn om in te zetten bij bezichtigingen.


Enkele van de slechtste geuren bij een bezichtiging: potpourri, chocoladekoekjes, gourmet-voedsel en andere gebakken etenswaren. De geuren die voor succes zorgen, zijn: limoen, groene thee, basilicum, ceder- en dennenhout.
Onderzoekers bestudeerden 402 personen in een Zwitserse interieurwinkel om uit te vinden bij welke geuren kopers het meest uitgaven. Klanten gaven bijna 32 procent meer uit wanneer in de winkel een simpele sinaasappelgeur hing dan wanneer er een gecombineerde lucht aanwezig was van sinaasappel, basilicum en groene thee samen. Onderzoekers van Washington State University stellen dat deze kennis van geuren een rol kan spelen bij woningbezichtigingen.
Researcher Eric Spangenberg: “Complexe geuren zoals gebakken voedsel kunnen potentiële huizenkopers afleiden. Onbewust probeert men erachter te komen wat men ruikt, terwijl ze daar zijn om erachter te komen of dit de plek is waar ze willen wonen.” Simpele geuren als dennen, limoen en ceder zijn makkelijker te produceren en leiden minder af, zegt Sprangenberg.

Bron:
Vastgoedactueel.nl


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag