Geknabbel aan marktaandeel makelaars


De animo om bij de verkoop van een huis geen makelaar meer in te schakelen is groot. Ruim 1 op de 10 Nederlanders wil dat zelf doen via internet, en ruim 3  van de 10 twijfelen over het inschakelen van een makelaar, blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy. Dit is natuurlijk een reactie op de absurde tarieven die makelaars hanteren, want waarom zou je duizenden euro's moeten krijgen voor een eenvoudige transactie? Het is de hoogste tijd dat de makelaar weer met de beide benen op de grond gaat staan. Misschien kan EU-commissaris Neelie Kroes deze beroepsgroep wakker schudden.

Uit het onderzoek, gehouden onder 500 woonconsumenten, blijkt verder dat hoger opgeleide huizenbezitters de traditionele makelaars eerder vaarwel zeggen dan middelbaar opgeleide- en lager opgeleide huizenbezitters. Zo zegt 13% van de hoger opgeleiden de eigen woning bij verhuizen zelf via het internet te verkopen. Onder middelbaar opgeleiden en lager opgeleiden is dit respectievelijk 9% en 7%. Ook woonconsumenten tussen de 35 en 55 jaar staan relatief meer open voor de goedkopere internetalternatieven (14%). Dit ten opzichte van 9% en 10% voor respectievelijk de jongeren (t/m 35 jaar) en ouderen (55-plussers).

Een mogelijke verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat mensen die aan het begin van hun wooncarrière staan (jonger dan 35 jaar) maar ook de 55-plussers nog wat angstig aankijken tegen het zelf verkopen van de woning via internet. Mensen die al eens eerder een huis hebben verkocht (woningbezitters tussen de 35-55 jaar) lijken daardoor relatief vaker te kiezen voor het zelf verkopen via internet.

Bron:
http://wonen.blog.nl/kopen/2007/05/20/geknabbel-aan-marktaandeel-makelaar

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag