Geen geld meer voor vloerbedekking? Overweeg dan dit…

Geen geld meer over voor nieuwe vloerbedekking bovenop de dekvloer (chape)? Geen probleem: je kan gerust meerdere jaren zonder. Om enkele kleine ongemakken te vermijden, is het weliswaar aangeraden om een grondverharder aan te brengen.

Veel voordelen

Waarom grondverharding? Omdat het oppervlak van een dekvloer enigszins broos is. Hoe vaker je erop loopt, hoe groter de kans dat het oppervlakte ‘verkruimelt‘. Bovendien maakt dit product de dekvloer harder en homogener maakt. Achteraf een tegel- of parketvloer leggen, zal dan beter lukken. De lijmhecht zich immers beter aan een egale ondergrond.

Makkelijk aan te brengen

Een grondverharder is niet alleen relatief goedkoop, het is ook zeer gemakkelijk aan te brengen. Dat kan met een verfroller, al is sprayen nog beter. Afhankelijk van het gekozen product worden één of twee lagen aangebracht. Let op: in de meeste gevallen moet je wachten tot de dekvloer droog is. Lees daarom zeker de bijsluiter…

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons