Franse notarissen lanceren een nieuw concept voor de verkoop van immobilien “sur appel d’offres et en ligne“ onder de naam “36H immo”


Het nieuwe concept werd eerst uitgetest op www.immobilier.notaires.fr en wordt sinds kort als dienst aangeboden op immonot.com.

De verkoper moet een exclusief verkoopmandaat tekenen met de notaris. De gebruikers - kopers dienen na de bezichtiging van het pand en de controle van hun identiteit door diezelfde notaris formeel toegelaten te worden tot het platform aan de hand van een persoonlijke toegangscode die hen wordt bezorgd.

Na het verstrijken van de periode van publiciteit van zo’n 5 weken, start een periode van 36 uur tijdens dewelke eenieder die werd toegelaten kan bieden.

Elk goed wordt aangeboden met een “valeur de presentation”, die ongeveer een 20 tot 30% onder de geschatte waarde ligt. Indien op het einde van die 36 uur het hoogste bod lager blijkt te zijn dan deze waarde, dan kan de verkoper deze toch nog aanvaarden of weigeren. Indien het hoogste bod gelijk of hoger is dan deze waarde, dan laat de gemandateerde notaris hiervan een “avant-contrat de vente” tekenen.

Volgende voordelen worden met deze werkwijze beoogd: de vrijheid en de mogelijkheden van het internet zonder extra verplaatsingen, gecombineerd met de veiligheid van de notariële tussenkomst vermits het ganse proces onder toezicht van de notaris staat die werd gelast met de tekoopstelling. Daarnaast gebeurt alles zeer transparant: de kopers zien alle concurrentiële biedingen en kunnen tijdens die 36 uren opbieden; de verkopers daarentegen kunnen op hun beurt ook alle biedingen volgen, kennen op voorhand de verkooptermijn en hebben kans op een nog hogere verkoopprijs.

 

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag