Fors herstel van Spaans professioneel vastgoed

De Spaanse markt van professioneel vastgoed klimt uit het dal. De Chinese vastgoedmarkt toont dan weer signalen van een vertraging.

De nieuwste Monitor van het Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), een internationale beroepsvereniging van erkende vastgoedprofessionals, laat een duidelijke positieve omslag zien in het sentiment op de vastgoedmarkten van Spanje, Portugal en Ierland - landen die het zwaarst werden getroffen door de crisis van 2008.

Simon Rubinsohn, hoofdeconoom bij RICS , noemt de resultaten voor het drietal 'bijzonder bemoedigend'. Vooral het herstel van de Spaanse vastgoedmarkt maakt indruk: na Japan is het de markt waar de vraag naar professioneel vastgoed het sterkst toenam.

Ook de Duitse vastgoedmarkt houdt, ondanks het stilvallen van de economische groei, meer dan stand. De vraag naar vastgoed blijft sterk in alle segmenten, met de retailsector als primus. De RICS-respondenten in Duitsland anticiperen op een versnelling van de huurgroei in alle segmenten en vooral dan in het kantoorsegment.

Russische duik houdt aan
Wereldwijd zijn de RICS-experts het meest positief over de vastgoedmarkten van Japan en de Verenigde Arabische Emiraten. In China wegen licht dalende huurprijzen en kapitaalwaarden op het sentiment.

De Amerikaanse resultaten bevestigen de solide marktsituatie. De vraag van huurders neemt nog toe onder invloed van een verbetering van de arbeidsmarkt. Dit zorgt voor een opwaartse druk op de huurprijzen.

De resultaten voor Rusland bevestigen de daling van het sentiment tijdens het eerste kwartaal van 2014. Dat wordt ook weerspiegeld in de afnemende kapitaalstromen.

Bron:
Trends

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons