Fors herstel van Spaans professioneel vastgoed

De Spaanse markt van professioneel vastgoed klimt uit het dal. De Chinese vastgoedmarkt toont dan weer signalen van een vertraging.

De nieuwste Monitor van het Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), een internationale beroepsvereniging van erkende vastgoedprofessionals, laat een duidelijke positieve omslag zien in het sentiment op de vastgoedmarkten van Spanje, Portugal en Ierland - landen die het zwaarst werden getroffen door de crisis van 2008.

Simon Rubinsohn, hoofdeconoom bij RICS , noemt de resultaten voor het drietal 'bijzonder bemoedigend'. Vooral het herstel van de Spaanse vastgoedmarkt maakt indruk: na Japan is het de markt waar de vraag naar professioneel vastgoed het sterkst toenam.

Ook de Duitse vastgoedmarkt houdt, ondanks het stilvallen van de economische groei, meer dan stand. De vraag naar vastgoed blijft sterk in alle segmenten, met de retailsector als primus. De RICS-respondenten in Duitsland anticiperen op een versnelling van de huurgroei in alle segmenten en vooral dan in het kantoorsegment.

Russische duik houdt aan
Wereldwijd zijn de RICS-experts het meest positief over de vastgoedmarkten van Japan en de Verenigde Arabische Emiraten. In China wegen licht dalende huurprijzen en kapitaalwaarden op het sentiment.

De Amerikaanse resultaten bevestigen de solide marktsituatie. De vraag van huurders neemt nog toe onder invloed van een verbetering van de arbeidsmarkt. Dit zorgt voor een opwaartse druk op de huurprijzen.

De resultaten voor Rusland bevestigen de daling van het sentiment tijdens het eerste kwartaal van 2014. Dat wordt ook weerspiegeld in de afnemende kapitaalstromen.

Bron:
Trends

Gerelateerde artikels

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer

Verwarming weer aan na de zomer? Let op deze aandachtspunten!

Nu het 's ochtends weer best fris is en 's avonds snel afkoelt, gaat in veel huizen de verwarming weer aan. Maar voor je na de zomer je verwarming weer inschakelt, controleer je best eerst een paar zaken. We lijsten ze voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons