7 september 2014

De Spaanse markt van professioneel vastgoed klimt uit het dal. De Chinese vastgoedmarkt toont dan weer signalen van een vertraging.

De nieuwste Monitor van het Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), een internationale beroepsvereniging van erkende vastgoedprofessionals, laat een duidelijke positieve omslag zien in het sentiment op de vastgoedmarkten van Spanje, Portugal en Ierland - landen die het zwaarst werden getroffen door de crisis van 2008.

Simon Rubinsohn, hoofdeconoom bij RICS , noemt de resultaten voor het drietal 'bijzonder bemoedigend'. Vooral het herstel van de Spaanse vastgoedmarkt maakt indruk: na Japan is het de markt waar de vraag naar professioneel vastgoed het sterkst toenam.

Ook de Duitse vastgoedmarkt houdt, ondanks het stilvallen van de economische groei, meer dan stand. De vraag naar vastgoed blijft sterk in alle segmenten, met de retailsector als primus. De RICS-respondenten in Duitsland anticiperen op een versnelling van de huurgroei in alle segmenten en vooral dan in het kantoorsegment.

Russische duik houdt aan
Wereldwijd zijn de RICS-experts het meest positief over de vastgoedmarkten van Japan en de Verenigde Arabische Emiraten. In China wegen licht dalende huurprijzen en kapitaalwaarden op het sentiment.

De Amerikaanse resultaten bevestigen de solide marktsituatie. De vraag van huurders neemt nog toe onder invloed van een verbetering van de arbeidsmarkt. Dit zorgt voor een opwaartse druk op de huurprijzen.

De resultaten voor Rusland bevestigen de daling van het sentiment tijdens het eerste kwartaal van 2014. Dat wordt ook weerspiegeld in de afnemende kapitaalstromen.

Bron:
Trends


Twitter Facebook Google-plus

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag