Flinke stijging faillissementen vastgoedsector


In het afgelopen halfjaar is het aantal faillissementen in de vastgoedsector met 14 procent gestegen vergeleken met het eerste halfjaar van 2011. Dat blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.
Na het rampjaar 2011 met 21 procent meer faillissementen vergeleken met 2010 zijn er nog steeds geen tekenen van herstel. Vooral bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in vastgoedbeheer, hebben het zwaar. Er waren 39 procent meer faillissementen in deze sector in 2012 vergeleken met dezelfde periode in 2011. Ook het aantal faillissementen van bedrijven die handelen in vastgoed, steeg fors met 30 procent.

Het aantal faillissementen van organisaties die bemiddelen bij handel, huur of verhuur van onroerend goed, is in het afgelopen halfjaar gestabiliseerd. In 2011 was er nog een toename van 36 procent vergeleken met 2010. In de eerste helft van 2012 is het aantal faillissementen nagenoeg vergelijkbaar met het aantal faillissementen in het eerste halfjaar van 2011. In deze sector gaan er echter nog steeds tientallen bedrijven failliet.

Andrew Harris, managing director Creditsafe Nederland: ‘Uit onze analyse blijkt dat de vastgoedsector nog steeds in zwaar weer verkeert, ondanks dat de woningverkoop in het tweede kwartaal van dit jaar met 20,2 procent is toegenomen vergeleken met een kwartaal eerder.’

Bron:
http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2012/07/26/Flinke-stijging-faillissementen-vastgoedsector


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag