Flinke stijging faillissementen vastgoedsector


In het afgelopen halfjaar is het aantal faillissementen in de vastgoedsector met 14 procent gestegen vergeleken met het eerste halfjaar van 2011. Dat blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.
Na het rampjaar 2011 met 21 procent meer faillissementen vergeleken met 2010 zijn er nog steeds geen tekenen van herstel. Vooral bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in vastgoedbeheer, hebben het zwaar. Er waren 39 procent meer faillissementen in deze sector in 2012 vergeleken met dezelfde periode in 2011. Ook het aantal faillissementen van bedrijven die handelen in vastgoed, steeg fors met 30 procent.

Het aantal faillissementen van organisaties die bemiddelen bij handel, huur of verhuur van onroerend goed, is in het afgelopen halfjaar gestabiliseerd. In 2011 was er nog een toename van 36 procent vergeleken met 2010. In de eerste helft van 2012 is het aantal faillissementen nagenoeg vergelijkbaar met het aantal faillissementen in het eerste halfjaar van 2011. In deze sector gaan er echter nog steeds tientallen bedrijven failliet.

Andrew Harris, managing director Creditsafe Nederland: ‘Uit onze analyse blijkt dat de vastgoedsector nog steeds in zwaar weer verkeert, ondanks dat de woningverkoop in het tweede kwartaal van dit jaar met 20,2 procent is toegenomen vergeleken met een kwartaal eerder.’

Bron:
https://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2012/07/26/Flinke-stijging-faillissementen-vastgoedsector

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons