24 maart 2014

De staatshervorming maakt de fiscaliteit van hypothecaire leningen nog complexer. Het aantal fiscale stelsels stijgt van vijf naar veertien.

'De hypotheek wordt een kameleon', meldt Jef Wellens, fiscaal jurist bij Kluwer, aan De Standaard. De zesde staatshervorming zal de fiscale aftrekbaarheid van woonleningen in de toekomst nog complexer maken. In de plaats van de vijf fiscale stelsels vandaag, komen er minstens veertien. Overigens kan het statuut van een woonkrediet gaandeweg veranderen, bijvoorbeeld bij een verhuizing. Indien iemand van Vlaanderen naar Wallonië verhuisd, wordt het Waalse Gewest bevoegd, zelfs al gaat het om een woning in Vlaanderen.

'Er zitten te veel addertjes onder het gras, we hebben ze waarschijnlijk nog niet allemaal gevonden', stelt Wellens.

Het bekendste fiscale voordeel van een hypothecaire lening is de woonbonus. Het huidige systeem wordt vervangen door drie verschillende woonbonussen. Idem voor andere fiscale mogelijkheden, waardoor er minstens 14 nieuwe fiscale stelsels ontstaan.

De waarschuwing van de fiscaal expert komt er nu de Kamer besprekingen houdt over de wijzigingen aan het Wetboek Inkomstenbelasting.

Bron:
De Tijd

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag