Executieveilingen via internet

     Dat Nederland al veel verder staat met het verkopen van immobiliën via internet, bewijst volgend bericht:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/8881529/__Executieveilingen_viainternet__.html?sn=binnenland,buitenland 
Hierin wordt vermeldt dat de Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie een wetsvoorstel heeft ingediend dat het particulieren gemakkelijker moet maken om mee te bieden op vastgoed dat gedwongen wordt verkocht (de zogenaamde executieveilingen via internet).

Opmerkelijk is ook om vast te stellen waarom de minister dit voorstel doe, namelijk omdat:
1. gedwongen verkopen via de klassieke openbare verkoping tot 30% minder opbrengen dan bij een onderhandse verkoop
2. de minister blijkbaar oordeelt dat een tekoopstelling via internet een grotere garantie geeft voor de best mogelijke prijs en voor een zo ruim mogelijke bereikbaarheid naar het publiek toe

Daarnaast betekent het ook dat in de Nederlandse samenleving in het algemeen niet alleen het principe van de online vastgoedmarkt al veel ruimer bekend en aanvaard is bij het publiek, maar dat het zelfs als een verbetering wordt beschouwd voor het functioneren van de markt zelf, zowel voor de verkopers als de kopers.

Indien het in de vastgoedmarkt dus regent in Den Haag, zou het dan beginnen druppelen in België, of minstens toch in Vlaanderen? Ik ben althans overtuigd van wel! Zie onder meer initiatieven zoals oximo.be, directmakelaar.be, nextimmo.be, eenmaal-andermaal.be, muiszoekthuis.be, deeigenaar.be, immonatie.be en andere.

 

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag