ERA'S open huizen dag versus de OXIMO (online) kijkdagen


De ERA Open Huizen Dag die ERA enkele  malen per jaar in het hele land organiseert, is een vaste waarde in het Belgische immobiliënlandschap. Op deze zaterdagen zetten alle ERA-makelaars tegelijk de deuren open van zoveel mogelijk woningen uit hun aanbod. Zo kunnen potentiële kopers zonder afspraak meerdere woningen bezoeken die hun interesse wegdragen. Op de kijkdag is de verkopende ERA-makelaar aanwezig. Meer info op era.be.
      

Bij Oximo  gebeuren de bezichtigingen het ganse jaar door en voor alle makelaarspanden in 2 stappen.  Vooreerst virtueel via de pandfiche  en vervolgens fysiek ter plaatse via vaste kijkdagen  waarop kandidaat-kopers zich online kunnen inschrijven voor een afspraak.
Op de pandfiche krijgt men een overzicht van deze kijkdagen.
De kijkdagen worden door de verkoper georganiseerd en begeleid, en dus niet door iemand van Oximo, hetgeen een persoonlijker contact toelaat tussen koper en verkoper. De eigenaar heeft immers jaren in zijn woning gewoond, en kan hier dus zelf het best over vertellen.

Kandidaat-kopers krijgen ter plaatse een persoonlijke rondleiding door de verkoper zelf en kunnen de woning dus op eigen ritme bezichtigen.

Op de kijkdag bezorgt de verkoper een brief met de Oximocode. Deze code dient als bewijs dat men naar de kijkdag is geweest en heeft men later nodig om een bod uit te brengen.  

Voor gronden zijn er geen kijkdagen voorzien, maar kan men de grond bezichtigen zonder afspraak. Men vindt de Oximocode op het uithangbord.

Oximo biedt ook aan kandidaat-kopers ondersteuning en advies. Zo is Oximo  bereikbaar via 078 487 078, kan men een gesprek voeren via Skype of kan men een afspraak maken voor een bespreking op het Oximo kantoor.

 

 


Deel dit artikel

Download ons ebook

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag