Eerste woning volledig online openbaar verkocht


In het Oost-Vlaamse Beveren werd donderdag 13 december voor het eerst in ons land een woning volledig elektronisch openbaar verkocht. Dat meldt de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.
 
Notarissen organiseren al decennialang openbare verkopen uitsluitend in verkoopzalen en cafés, maar in september kwam daar verandering in met "Notaclick". "Dat online platform om vastgoed te verkopen, maakt openbaar verkopen een stuk toegankelijker voor een breder publiek", aldus Bart Azare van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat. 

"De verkopingen zijn makkelijk te volgen. Mensen hoeven niet per se verlof te nemen, ze kunnen zelf biedingen uitbrengen vanachter de computer." Tot nu toe kozen verkopers echter nog steeds om, na een periode van elektronisch bieden, de verkoop af te sluiten in een traditionele verkoopzaal. 

Donderdag werd bij Notariskantoor Vincent Lesseliers in Beveren een eerste openbare verkoop volledig elektronisch afgehandeld.  De Belgische notarissen benadrukken dat de online openbare verkopen veilig, betrouwbaar en transparant zijn. Zo worden potentiële kopers het hele proces geïdentificeerd via hun e-ID en pincode. Elke online bieding is ook bindend. (Belga/BO) 

Voor een vergelijking tussen de huidige 2 online bindende biedingsplatformen : zie mijn vorige blogbericht dd 07 10 2011.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag