Eerste woning volledig online openbaar verkocht


In het Oost-Vlaamse Beveren werd donderdag 13 december voor het eerst in ons land een woning volledig elektronisch openbaar verkocht. Dat meldt de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.
 
Notarissen organiseren al decennialang openbare verkopen uitsluitend in verkoopzalen en cafés, maar in september kwam daar verandering in met "Notaclick". "Dat online platform om vastgoed te verkopen, maakt openbaar verkopen een stuk toegankelijker voor een breder publiek", aldus Bart Azare van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat. 

"De verkopingen zijn makkelijk te volgen. Mensen hoeven niet per se verlof te nemen, ze kunnen zelf biedingen uitbrengen vanachter de computer." Tot nu toe kozen verkopers echter nog steeds om, na een periode van elektronisch bieden, de verkoop af te sluiten in een traditionele verkoopzaal. 

Donderdag werd bij Notariskantoor Vincent Lesseliers in Beveren een eerste openbare verkoop volledig elektronisch afgehandeld.  De Belgische notarissen benadrukken dat de online openbare verkopen veilig, betrouwbaar en transparant zijn. Zo worden potentiële kopers het hele proces geïdentificeerd via hun e-ID en pincode. Elke online bieding is ook bindend. (Belga/BO) 

Voor een vergelijking tussen de huidige 2 online bindende biedingsplatformen : zie mijn vorige blogbericht dd 07 10 2011.

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons