Een vloer op maat van de keuken

Een gepaste vloer kiezen voor de keuken is niet bepaald gemakkelijk. Het is een veel gebruikte en dus druk belopen ruimte, er valt al eens iets op de grond, er wordt gemorst,… Alleen een duurzame, onderhoudsvriendelijke vloer biedt daar weerstand tegen. We zetten enkele opties op een rij.

Vinyl
Vinyl is aan een ware revival bezig. Niet alleen de kwaliteit ging er op vooruit, op creatief vlak komen de vloeren ook vaak verrassend uit de hoek. Vinyl is bovendien een heel dankbaar materiaal om de keukenvloer een snelle verjongingskuur te geven. Een vlakke en propere ondergrond volstaat om vinyl over te plaatsen. Kies wel voor een degelijke kwaliteit. De levensduur hangt af van de dikte van de bovenlaag: hoe dikker, hoe krasbestendiger en slijtvaster.

Voordelen
- Onderhoudsvriendelijk
- Prijsvriendelijk
- Plaatsingsgemak
- Voelt zacht aan
- Niet glad nadat de vloer nat is geworden
- Waterbestendig
- Vlekbestendig
- Goede geluidsabsorptie 

Nadelen
- Minder stootvast
- Perfect vlakke ondergrond nodig 

Gietvloer
Een gietvloer is een originelere invalshoek voor de keukenvloer. De naadloze vloer biedt enkele sterke troeven om het harde labeur in de keuken aan te kunnen: onderhoudsvriendelijk, slijt- en stootvast. Bovendien leent ook dit vloertype zich voor een snelle renovatie van de keukenvloer. Op esthetisch vlak zijn er tal van mogelijkheden, zowel qua kleuren als motieven.

Voordelen
- Naadloos
- Onderhoudsvriendelijk
- Zuur- en chemicaliënbestendig
- Slijtvast 

Nadelen
- Glad wanneer nat – een stroeve afwerking is een aanrader
- Kan koud aanvoelen

Natuursteen
Natuursteen is ontegensprekelijk een duurzame oplossing voor de keukenvloer. Maar niet iedere natuursteensoort leent zich voor de keuken. Voor toepassing in een vlekgevoelige ruimte adviseert natuursteenspecialist Beltrami harde natuurstenen zoals graniet, basalt, leisteen of harde kalksteen. Eens de juiste natuursteen gekozen, is het onderhoud eenvoudig: licht vochtig dweilen met een aangepast product voor natuursteen. Voor bepaalde natuurstenen beveelt Beltrami een impregnatie aan om de vloertegels te beschermen.

Voordelen
- Levend en dus uniek materiaal
- Sterk
- Tijdloos 

Nadelen
- Voelt kouder aan 

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons