23 november 2013

Een gepaste vloer kiezen voor de keuken is niet bepaald gemakkelijk. Het is een veel gebruikte en dus druk belopen ruimte, er valt al eens iets op de grond, er wordt gemorst,… Alleen een duurzame, onderhoudsvriendelijke vloer biedt daar weerstand tegen. We zetten enkele opties op een rij.

Vinyl
Vinyl is aan een ware revival bezig. Niet alleen de kwaliteit ging er op vooruit, op creatief vlak komen de vloeren ook vaak verrassend uit de hoek. Vinyl is bovendien een heel dankbaar materiaal om de keukenvloer een snelle verjongingskuur te geven. Een vlakke en propere ondergrond volstaat om vinyl over te plaatsen. Kies wel voor een degelijke kwaliteit. De levensduur hangt af van de dikte van de bovenlaag: hoe dikker, hoe krasbestendiger en slijtvaster.

Voordelen
- Onderhoudsvriendelijk
- Prijsvriendelijk
- Plaatsingsgemak
- Voelt zacht aan
- Niet glad nadat de vloer nat is geworden
- Waterbestendig
- Vlekbestendig
- Goede geluidsabsorptie

Nadelen
- Minder stootvast
- Perfect vlakke ondergrond nodig

Gietvloer
Een gietvloer is een originelere invalshoek voor de keukenvloer. De naadloze vloer biedt enkele sterke troeven om het harde labeur in de keuken aan te kunnen: onderhoudsvriendelijk, slijt- en stootvast. Bovendien leent ook dit vloertype zich voor een snelle renovatie van de keukenvloer. Op esthetisch vlak zijn er tal van mogelijkheden, zowel qua kleuren als motieven.

Voordelen
- Naadloos
- Onderhoudsvriendelijk
- Zuur- en chemicaliënbestendig
- Slijtvast

Nadelen
- Glad wanneer nat – een stroeve afwerking is een aanrader
- Kan koud aanvoelen

Natuursteen
Natuursteen is ontegensprekelijk een duurzame oplossing voor de keukenvloer. Maar niet iedere natuursteensoort leent zich voor de keuken. Voor toepassing in een vlekgevoelige ruimte adviseert natuursteenspecialist Beltrami harde natuurstenen zoals graniet, basalt, leisteen of harde kalksteen. Eens de juiste natuursteen gekozen, is het onderhoud eenvoudig: licht vochtig dweilen met een aangepast product voor natuursteen. Voor bepaalde natuurstenen beveelt Beltrami een impregnatie aan om de vloertegels te beschermen.

Voordelen
- Levend en dus uniek materiaal
- Sterk
- Tijdloos

Nadelen
- Voelt kouder aan

Bron:
Habitos


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag