Een premie van 400 euro om je te helpen je huis te beveiligen!

De premies die door de gemeente worden toegekend zouden de helft van de beveiligingskosten kunnen dekken. Er is echter wel een grens van 400 euro. Een te klein bedrag? Niet volgens huidig burgemeester Sophie De Vos (DéFi): “Volgens techniekers zijn investeringen van duizenden euro’s om je huis aanzienlijk te beveiligen overbodig.” Het klopt inderdaad dat inbrekers eerst kijken hoe snel en gemakkelijk ze hun misdaad kunnen begaan: “Als een inbreker ziet dat hij meer dan 3 minuten nodig heeft om binnen te geraken, zal hij op zijn passen terugkeren.”

Om van de premie te kunnen genieten, moet je eerst beroep doen op een raadgever van de politie, die gratis een vaststelling zal komen doen. De premie bestaat uit een terugbetaling van het mechanische beveiligingssysteem. Let wel, elektrische alarmen en camera’s worden niet terugbetaald. De gemeente heeft op die manier al bijna € 80.000 geïnvesteerd in de beveiliging van haar huizen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons