Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

De prijsvork is enorm: het gaat van een duizendtal euro wanneer u kiest voor een kachel met natuurlijke convectie in een kleine kamer, en kan oplopen tot meer dan 15.000 euro voor het neusje van de zalm qua techniek. We pluizen het voor u uit.

Welk type kachel?


Eerst en vooral moet u weten welk type kachel iets voor u is.

 • De startersbasis is de kachel met natuurlijke convectie. Die warmt de lucht op met stralingswarmte, zonder de hulp van een ventilator. Daardoor is hij stil, maar verwarmt enkel zijn nabije omgeving. U vindt ze voor enkele honderden euro’s tot 3.000 euro voor een geconnecteerd model met gesofisticeerd design.
 • De geventileerde kachel: dit model beschikt over een ventilator om beter te verwarmen. Het grote voordeel is dat hij een kamer snel kan verwarmen tot een opgegeven temperatuur! Het grote nadeel is dat hij lawaaierig is. Reken op een dikke duizend euro voor een basismodel en meer dan 5.000 euro voor een topmodel.
 • De kanaliseerbare kachel: Hier zit de technologie niet echt in de kachel. De prijs is trouwens vaak gelijk aan die van een geventileerde kachel. De plaatsing is echter complexer: deze kachels verdelen de warme lucht via schachten in de muur. Dit type kachel maakt het dus mogelijk om de volledige woning te verwarmen! Uiteraard wordt het in de kamers die het eerst door de kanalen bereikt worden het warmst. Iets om rekening mee te houden wanneer u de locatie van uw kachel bepaalt.
 • De hydraulische kachel: dit is bijna een pelletketel! Hij kan aangesloten worden op een watercircuit en uw traditionele verwarmingsketel vervangen. Iets voor liefhebbers van esthetiek, want hij is minder performant dan een verwarmingsketel… tussen 2.000 en 5.000 euro.
 • De massakachel: dit is het nec plus ultra. Zijn exotische materialen (steatiet of baksteen) laten een grotere stralingswarmte toe. Steek hem ‘s morgens aan en hij geeft de hele dag warmte! Zeer zuinig in gebruik dus, maar niet echt in aankoop: reken tussen de 2.000 en meer dan 10.000 euro!

Welk vermogen?


 • Wanneer u enkel een kleine ruimte van minder dan 30 m² wil verwarmen, volstaat een kachel van minder dan 3 kW.
 • Voor een appartement met een oppervlakte tussen de 50 en 100 m², mikt u op een kachel van een kleine tiental kW.
 • Voor een klassiek huis van 150 m², moet u eerder kijken naar een model van 15 kW.
Deze vermogens gelden uiteraard voor een geïsoleerd huis. Voordat u de plaatsing van een kachel overweegt, raden we u aan om uw woning optimaal te isoleren langs de buitenkant.

Hoeveel voor de plaatsing?


Hier hangt alles af van welke situatie u vertrekt:

 • Als u al een kachel heeft en die eenvoudig vervangen kan worden, rekent u op 200 tot 600 euro.
 • Als u nog geen kachel heeft, maar wel een schouw (eventueel met buis), komt u met 1.000 euro toe
 • In alle andere gevallen zal het budget hoger zijn dan 1.000, of zelfs 1.500 euro.

Hoeveel?


U heeft het al begrepen, alles hangt af van het gebruik dat u ervan wil maken, de ruimte die de kachel moet verwarmen, uw voorkeur op het vlak van design… De prijs kan dus variëren van 1.000 tot 15.000 euro!

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Wat kost een EPB-verslaggever?

Als je bouwt of uitgebreid renoveert, moet je een EPB-verslaggever inschakelen. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw project in orde is met de energetische eisen. Gezien die eisen blijven verstrengen, is het belang van een goede EPB-verslaggever ook toegenomen. Maar hoeveel betaal je voor een EPB-verslaggever? We vroegen het aan Jorn Van Herck, afdelingshoofd EPB bij studiebureau Enerdo.
Lees meer

3 verzekeringen die tussen kunnen komen bij problemen met je nieuwbouw!

Als je problemen hebt met de bouw van je nieuwbouwwoning kan je wel eens een beroep doen op een verzekering. Denk daarbij bv. maar aan het geval dat je het slachtoffer werd van vandalisme of dat je aannemer en/of architect in de fout gingen. Bij wie kan je dan eventueel aankloppen?Lees meer

Registratiebelasting of btw op de aankoop van een bouwgrond?

Op de aankoop van een grond moet u in principe registratiebelasting betalen. Maar als u een grond met een nieuwbouw koopt, kan op het grondgedeelte btw verschuldigd zijn.
Lees meer

6% BTW op afbraak en heropbouw: nu is het moment!!

Je oude huis renoveren, uitbreiden, een nieuwe woning laten bouwen, een bouwgrond vinden… Het is soms moeilijk om de juiste keuze te maken! Goed nieuws! Onlangs besliste de Ministerraad om de toepassing van het verlaagde BTW-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw uit te breiden , en dat voor de jaren 2021 en 2022.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons