Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

De prijsvork is enorm: het gaat van een duizendtal euro wanneer u kiest voor een kachel met natuurlijke convectie in een kleine kamer, en kan oplopen tot meer dan 15.000 euro voor het neusje van de zalm qua techniek. We pluizen het voor u uit.

Welk type kachel?


Eerst en vooral moet u weten welk type kachel iets voor u is.

 • De startersbasis is de kachel met natuurlijke convectie. Die warmt de lucht op met stralingswarmte, zonder de hulp van een ventilator. Daardoor is hij stil, maar verwarmt enkel zijn nabije omgeving. U vindt ze voor enkele honderden euro’s tot 3.000 euro voor een geconnecteerd model met gesofisticeerd design.
 • De geventileerde kachel: dit model beschikt over een ventilator om beter te verwarmen. Het grote voordeel is dat hij een kamer snel kan verwarmen tot een opgegeven temperatuur! Het grote nadeel is dat hij lawaaierig is. Reken op een dikke duizend euro voor een basismodel en meer dan 5.000 euro voor een topmodel.
 • De kanaliseerbare kachel: Hier zit de technologie niet echt in de kachel. De prijs is trouwens vaak gelijk aan die van een geventileerde kachel. De plaatsing is echter complexer: deze kachels verdelen de warme lucht via schachten in de muur. Dit type kachel maakt het dus mogelijk om de volledige woning te verwarmen! Uiteraard wordt het in de kamers die het eerst door de kanalen bereikt worden het warmst. Iets om rekening mee te houden wanneer u de locatie van uw kachel bepaalt.
 • De hydraulische kachel: dit is bijna een pelletketel! Hij kan aangesloten worden op een watercircuit en uw traditionele verwarmingsketel vervangen. Iets voor liefhebbers van esthetiek, want hij is minder performant dan een verwarmingsketel… tussen 2.000 en 5.000 euro.
 • De massakachel: dit is het nec plus ultra. Zijn exotische materialen (steatiet of baksteen) laten een grotere stralingswarmte toe. Steek hem ‘s morgens aan en hij geeft de hele dag warmte! Zeer zuinig in gebruik dus, maar niet echt in aankoop: reken tussen de 2.000 en meer dan 10.000 euro!

Welk vermogen?


 • Wanneer u enkel een kleine ruimte van minder dan 30 m² wil verwarmen, volstaat een kachel van minder dan 3 kW.
 • Voor een appartement met een oppervlakte tussen de 50 en 100 m², mikt u op een kachel van een kleine tiental kW.
 • Voor een klassiek huis van 150 m², moet u eerder kijken naar een model van 15 kW.
Deze vermogens gelden uiteraard voor een geïsoleerd huis. Voordat u de plaatsing van een kachel overweegt, raden we u aan om uw woning optimaal te isoleren langs de buitenkant.

Hoeveel voor de plaatsing?


Hier hangt alles af van welke situatie u vertrekt:

 • Als u al een kachel heeft en die eenvoudig vervangen kan worden, rekent u op 200 tot 600 euro.
 • Als u nog geen kachel heeft, maar wel een schouw (eventueel met buis), komt u met 1.000 euro toe
 • In alle andere gevallen zal het budget hoger zijn dan 1.000, of zelfs 1.500 euro.

Hoeveel?


U heeft het al begrepen, alles hangt af van het gebruik dat u ervan wil maken, de ruimte die de kachel moet verwarmen, uw voorkeur op het vlak van design… De prijs kan dus variëren van 1.000 tot 15.000 euro!

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons