Een nieuw appartement kopen: Hoe de juiste keuze bepalen?

Wie een appartement in een nog te bouwen residentie koopt, moet vaak twee jaar wachten op de sleutels. Wie zich daarentegen in een bestaand pand wil vestigen, is in veel gevallen te laat aangezien de vraag zo groot is. Het is met andere woorden van primordiaal belang om op de hoogte te blijven van wat projectontwikkelaars op de markt brengen.

De eerste vraag die gesteld wordt: is de aankoop bestemd voor eigen gebruik, als investering of als combinatie van beide? Met dat laatste bedoelen we het appartement eerst verhuren om er achteraf zelf in te gaan wonen. Gaat het om een zuivere investering, koop dan best een (of meerdere) klein(e) appartement(en) met een hoog jaarlijks rendement van 3% van de totale investering.

Een nieuwe residentie vol appartementen wordt bij voorkeur gebouwd in een groene omgeving, in de nabijheid van een park en/of winkels. Dit specifieke voorbeeld beschikt over zeer grote terrassen, wat extra gewaardeerd wordt.
De reeds gebouwde (en toekomstige) constructies van deze ontwikkelaar voldoen aan de EPC-norm, wat voor potentiële kopers (of huurders) lage energiekosten betekent. Appartementen verschillen uiteraard van elkaar qua oriëntatie, maar ook de grootte van hun terras, de oppervlakte van het appartement zelf en het niveau in het gebouw bepalen het uiteindelijke budget. Andere projecten in Waals-Brabant, zoals de Papeteries de Genval of Court Village in Court Saint Etienne, hebben alvast een zeer veeleisend klantenbestand tevredengesteld. Bijna alle appartementen daarvan zijn nu bewoond.

Met dit gloednieuwe project in Waver, Val Véna genaamd, gaat het dezelfde toer op. De appartementen zullen aan alle kwaliteitscriteria voldoen, voor zowel investeerders als voor zij die er zelf een thuis van willen maken. De getrapte architectuur van de gebouwen is niet alleen mooi om naar te kijken, de grote terrassen krijgen een prachtig uitzicht op een bijzonder park van maar liefst 2,4 hectare.

Wie interesse heeft, zal ook hier weer snel moeten zijn, aangezien tal van kopers hun keuze al gemaakt hebben. Vraag simpelweg om de informatie die u wenst (via het formulier onder dit artikel) en de makelaar zal u helpen in de zoektocht naar het ideale appartement op basis van uw behoeften. Om jongeren te helpen, stelt het APIBW (Waals-Brabantse makelaarskantoor voor vastgoedontwikkeling en eigenaar van de grond) trouwens een gereduceerde prijs voor de grond ter beschikking (kortingen van 15 tot 30% op de marktprijs).

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons