Een landschapsarchitect: wat kost dat?

De landschapsarchitect kunnen we een ontwerper noemen van buitenruimtes, die hij zal indelen en decoreren met bomen, planten en bloemen, om zo een mooi ontworpen tuin te creëren. Of het nu gaat om een nieuw project of de herinrichting van een bestaande tuin, de landschapsarchitect helpt u door oplossingen, maar ook ideeën voor de inrichting aan te reiken, rekening houdend met uw wensen en eisen, alsook uw budget.

Als visionair en groot kenner van de plantenwereld, zal hij u begeleiden bij de creatie van een buitenruimte op maat. Zijn missie is ook om de meest geschikte planten voor uw tuin te selecteren om ervoor te zorgen dat ze doorheen de seizoenen de look van uw tuin in ere houden. Bemeubeld, gedecoreerd en verlicht zoals eender welke ruimte binnenshuis, zal uw tuin meer en meer lijken op een verlengstuk van uw huis in openlucht.

Ook in de stad!


Terwijl de diensten van landschapsarchitecten lange tijd voorbehouden waren aan eigenaars van een huis met tuin, geldt dat vandaag de dag niet meer! Hij kan zich ook bezig houden met de inrichting van uw terras of een groendak.

De laatste jaren heeft een groot aantal professionals zich gespecialiseerd in de inrichting van beperktere ruimtes zoals balkons en terrassen, die steeds vaker deel uitmaken van de verbouwingen door stadsmensen. En dat is nog meer het geval sinds de gezondheidscrisis die de hele wereld treft, waardoor het terras een bijkomende kamer geworden is of een rustig hoekje in openlucht dat niet moet onderdoen voor een tuin!

Met behulp van plantenbakken, vloer- en muurbekleding, maar ook verschillende types meubilair, zal deze professional een tweede leven geven aan uw buitenruimte. Door planten toe te voegen aan uw buitendecoratie, zorgt de landschapsarchitect ervoor dat uw terras een kleine tuin wordt, vaak met planten en accessoires die bijzonder weinig onderhoud vergen.

Hij verliest ook de praktische aspecten niet uit het oog die gelinkt zijn aan een stedelijke buitenhuisinrichting, door accessoires en plantenbakken op wieltjes voor te stellen en een verlichtingssysteem dat versmelt met deze nieuwe buitenomgeving. Zoveel elementen die er samen voor zorgen dat uw dagdagelijkse leven aangenamer en meer ontspannen wordt!

Welke kost?


Reken voor het ontwerpen van een plan voor uw terras op enkele honderden euro’s, ongeveer 350 tot 400 euro voor een kleine tuin van minder dan 500 m² en tot bijna 2.000 euro voor een terrein van ongeveer 80 are.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer

Dé trends in behang en stoffen!

Een nieuw papiertje aan de muur? Of misschien ben je wel op zoek naar nieuwe sierkussens met een uniek motiefje? Met deze dessins zit je goed!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons