Een hypotheek vergelijken: zo doe je dat!

Vraag de ESIS op en vergelijk


De ESIS of European Standardised Information Sheet, biedt op een uniforme manier een overzicht van de hypotheeklening. Een makkelijke manier om ze met elkaar te vergelijken. Aangezien alle documenten dezelfde structuur hebben kun je snel zien met welke lening je het meeste voordeel doet.

Vergelijk alle factoren


De rentevoet is belangrijk en die is bij voorkeur zo laag mogelijk, maar ook het JKP (Jaarlijks KostenPercentage) is belangrijk. Hierin worden alle kosten samengevat en ook die kunnen oplopen. Vergelijk je enkel de rentevoet, dan doe je slechts de helft van het werk.

Hoe kies je de voordeligste rentevoet?


Je kunt kiezen uit een vaste of een variabele rentevoet. De rentevoet varieert afhankelijk van de optie die je kiest, maar ook in functie van de quotiteit (de verhouding van het bedrag dat je leent en de waarde van de woning) en de looptijd.

Af en toe geeft de bank je ook een korting als je andere producten van de bank afneemt. Denk daarbij aan een schuldsaldo- en brandverzekering. Let wel op dat deze niet duurder zijn dan bij een andere bank. Vergelijk dus ook deze verzekeringen eerst met een aantal voorstellen van anderen banken, voordat je je vastzet.

Doe beroep op een kredietbemiddelaar


Kijk je er tegenop om al het werk zelf te doen, dan kun je een kredietbemiddelaar inschakelen. Die volgt voor jou de rentevoeten op, zoekt de voordeligste op de markt en gaat ook de nevenproducten met elkaar vergelijken. Bovendien kan je bemiddelaar ook makkelijk de kredieten simuleren, zodat je meteen weet of een krediet binnen je mogelijkheden valt of niet. Deze onafhankelijke kredietbemiddelaar werkt voor jou vaak gratis, ze krijgen hun commissie immers van de kredietinstellingen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons