Een goed ingericht bureau verhoogt de productiviteit: enkele tips!

Niet elke dag is een even productieve dag; het overkomt iedereen wel eens dat het op bepaalde momenten wat moeizamer gaat. Een goed ingericht bureau kan echter een positieve invloed hebben op je concentratie en productiviteit. De volgende eenvoudige tips kunnen hierbij helpen.

Je spendeert toch aanzienlijk wat tijd achter een bureau (mensen die fysieke arbeid leveren misschien iets minder). Het kan dus maar beter een aangename plek zijn waar je je goed voelt. Dat goed gevoel zal zich sowieso ook vertalen naar je werk toe.

De natuur doet je goed, ook rondom je bureau
De natuur heeft altijd een positieve invloed op de gemoedstoestand. Dan hebben we het natuurlijk niet over een grijze, sombere dag… Neen. Denk eerder aan planten naast of op je bureau. Misschien heb je mooie foto’s van natuurlandschappen die je kan ophangen? Maar je kan ook andere, persoonlijk spullen rondom je bureau zetten. Tenslotte heb je ook een leven buiten je (kantoor)job. Laat je dus omringen met dingen die je blij maken!

Zorg voor voldoende (dag)licht
Probeer indien mogelijk je bureau in de buurt van een raam te zetten. Natuurlijk licht maakt het allemaal een stuk vrolijker en zorgt voor de nodige energie. Af en toe moet je trouwens ook eens kunnen wegkijken van dat computerscherm om je ogen even rust te geven. Misschien kan je dat raam ook eens openzetten voor wat frisse lucht? Ook dat doet wonderen.

Zit je niet in de buurt van een raam, zorg dan dat er goede verlichting aanwezig is die voor het nodige en juiste licht kan zorgen.

Luister naar je favoriete muziek
Een werkplek kan bij momenten vrij hectische zijn. Mensen die rondlopen en praten, lawaai van printers, telefoons,… Het lijkt misschien wat egoïstisch, maar zet in zo’n geval een hoofdtelefoon op en luister naar je favoriete muziek. Muziek kan een echte boost geven en zo ook je productiviteit opkrikken!

Stel je bureaustoel en scherm in op de juiste hoogte
Om te voorkomen dat je last krijgt van je nek en rug, is het van belang om een goede zithouding te hebben. Op zo’n hele dag neerzitten is ons lichaam namelijk niet gebouwd, dus een goede houding is zeker en vast een aandachtspunt! De hoogte kan je eenvoudig bepalen door een stukje plakband of wat dan ook in het midden van je computerscherm, op 2/3e deel hoogte, te kleven. Je ogen moeten zich even hoog als dat punt bevinden. Zorg er ook voor dat je handen, polsen en onderarmen een rechte lijn vormen, parallel met de vloer.

Loop rond en neem op tijd een pauze
Het is wetenschappelijk bewezen dat lang stilzitten niet goed is. Integendeel! Beweging is essentieel voor de mens en doet de kans op gezondheidsproblemen aanzienlijk verminderen. Na een korte break zal je weer meer energie hebben en er opnieuw volop tegenaan kunnen gaan. Of doe een powernap van 20 minuten! Zo kunnen je hersenen even rusten en het doet wonderen voor je concentratiegehalte. Wel even een goed momenten afwachten voor je eraan begint…

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons