Een gezellige tuin voor vlinders creëren?

Elke zomer worden er steeds minder vlinders in onze steden en op het platteland gespot. Nochtans is het echt niet zo moeilijk om weer meer vlinders aan te trekken. Natuurbeschermingsvereniging Natagora heeft enkele tips voor je in petto.

Gunstige gebieden

Aangezien ze tot vlinders ontwikkelen en ze niet zo geboren worden, moet er aan elk van de ontwikkelingsstadia worden gedacht. Creëer daarom gebieden die gunstig zijn voor het uitkomen van eieren, maar ook omgevingen die ideaal zijn voor rupsen en denk ook aan de opkomst van de vlinders zelf. Natagora adviseert om de verschillende omgevingen in de tuin zoveel mogelijk te diversifiëren.

Hagen en bloemen

Laat ruimte voor hagen van inheemse soorten, maar ook voor brandnetels, klimplanten, wilde grassen of indien mogelijk zelfs voor een bloemenweide en aromatische planten. Door je groenafval te composteren in plaats van het te verbranden of te verwijderen, geef je de rupsen bovendien een grotere kans om te groeien en te transformeren in prachtige vlinders.

Vlinderhotel

Je kan de aanwezigheid van vlinders in je tuin ook stimuleren door oude holle bomen te houden in plaats van ze om te hakken. Ook een droge stenen muur bouwen of zelfs een stapel hout of dode bladeren achterlaten in een afgelegen gebied van je tuin, kan wonderen doen, net als een vijver met spoelstenen overigens. Vermijd uiteraard zoveel mogelijk het gebruik van chemicaliën uit de tuin.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons