Een dakgoot proper houden: zo doe je dat!

Meer in een bosrijk gebied


Het spreekt voor zich dat je je dakgoot meer moet reinigen in een bosrijk gebied dan in een stadskern. Zit je met veel bomen in de buurt, dan kun je het best eind november, jaarlijks je dakgoot reinigen. Tegen dan zijn de meeste bladeren gevallen. Takjes en mos verwijder je het best in een droge periode dus in het late voorjaar nogmaals je dakgoot reinigen, is zeker en vast geen slecht idee. Beter een keer meer, want zo voorkom je verstoppingen. Woon je in een stad of dorpskern zonder veel groen, dan hou je het op één keer per jaar.

Pak het veilig aan


Je werkt op hoogte dus neem de nodige veiligheidsmaatregelen in acht. Gebruik een stevige ladder en zet deze stabiel. Bij voorkeur is er ook steeds iemand in de buurt als je aan de slag gaat.

Dakgoten van platte daken lopen meer risico


Omdat dakgoten van platte daken vaak aan de binnenkant uit roofing bestaan, kunnen er zich na verloop van tijd barstjes beginnen vertonen. Begint na een regenbui water langs de gevel weg te lopen, dan is dat een signaal dat er wat aan de hand is met je dakgoot. Er zijn twee oplossingen om dit probleem aan te pakken. Een tijdelijke en een meer permanente.

In het eerste geval behandel je de dakgoot met teer. Op deze manier kun je een aantal jaren verder. Met een nieuwe waterdichte laag kies je voor een oplossing op lange termijn. Hiermee zit je in principe toch zeker een twintigtal jaar goed. Het eerste kun je in principe zelf doen, de tweede ingreep laat je maar beter aan een specialist over.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons