eBay zet een stap in de fysieke wereld


De online veilingsite, eBay, heeft bekendgemaakt dat men gaat experimenteren met echte winkels. Toch zal de winkel niet hetzelfde zijn als de winkel die wij nu kennen. Zo kunnen de shoppers geen producten kopen en mee naar huis nemen. Om het nog aparter te maken zijn er ook geen kassa’s aanwezig in de winkel. Hoe gaat dit dan in zijn werk?
In de winkel worden ongeveer 200 van de best verkopende producten van eBay.com aangebonden. Ieder product wordt voorzien van een qr-code. Als de mensen deze qr-code scannen, komen ze direct uit op een betaalpagina van het product op eBay.com.
Het experiment is gepland voor 5 dagen aan het begin van de maand september, meldt The Telegraph. In een apart gedeelte van de winkel zijn een aantal tablets beschikbaar waarop de mensen het hele eBay assortiment kunnen bekijken.
We zien vaker dat online winkels zich ook in de fysieke wereld gaan begeven om zo een groter en meer divers publiek aan te kunnen spreken. Maar ook de tegenovergestelde beweging zien we steeds vaker voorkomen. Zo gaan offline winkels ook steeds vaker online hun producten verkopen.
Of het nu gaat om marketing of sales, deze evoluties geven aan dat cross-channel strategieën een must aan het worden zijn.

Bron:
http://www.emerce.nl/nieuws/online-speler-ebay-opent-bakstenen-winkel-zonder-kassas
http://www.zoekmachine-marketing-blog.com/13221/ebay-zet-een-stap-in-de-fysieke-wereld.html


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag