Stop de stofwolk: kies voor draadloos verbouwen

Stel: je schakelaar zit achter de nieuwe kleerkast, je kookeiland heeft geen verlichting erboven of je hebt een ongezellige sfeerlamp door het gebrek aan dimmer. Veel doe-het-zelvers denken dan al snel dat ze de slijpschijf moeten bovenhalen om extra elektrische bekabeling te voorzien. Maar je kunt veel kap- en breekwerk - met de bijbehorende stofwolken - vermijden door te kiezen voor draadloze toepassingen.

Draadloos verbouwen
Er zijn heel wat typische problemen die opduiken bij het opfrissen van een kamer of een iets grondigere verbouwing van bijvoorbeeld de keuken.

Zonder meteen te hoeven kappen en breken, kun je dit soort problemen oplossen door te kiezen voor draadloze toepassingen.

Ook wie niet meteen aan verbouwen dacht, kan zich het leven een stuk comfortabeler maken. Sta even stil bij de draadloze toepassingen van Niko, specialist schakelmateriaal.

Hoe renoveer je draadloos?
Niko biedt een assortiment schakelaars, dimmers en deur- of venstercontacten aan die werken volgens het Easywave-protocol. De drukknoppen zien eruit als schakelmateriaal, maar eigenlijk zit er een zendertje in. Ze hoeven dus niet op het elektriciteitsnet te worden aangesloten. Hierdoor kun je die bedieningen waar je maar wilt leggen, schroeven of kleven. Op gelijk welke ondergrond. Zelfs op glas, beton of hout.

Enkele voorbeelden: 1. In de badkamer
Je verhuist het meubilair in je badkamer, maar nu staat de kast voor je schakelaar.

Kleef een nieuwe schakelaar naast of op de kast. Doordat de schakelaar draadloos is, hoef je geen rekening te houden met de afstand tot de kraan. Verbouwen in de slaapkamer

2. In de slaapkamer
Je wilt de verlichting in je slaapkamer niet alleen vanaf je deur kunnen schakelen of dimmen, maar ook vanuit je bed. 

Kleef een draadloze drukknop binnen handbereik om je hoofdverlichting te bedienen.

Bron:
Niko

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons