Dit zijn de interieurtrends voor 2018

2017 loopt stilaan op z’n einde en op elke nieuwjaarsreceptie gaat het wellicht over goede voornemens. Gaat dat dan ook over goede voornemens in je woning en 2018 starten met een fris interieur? Nu ja, de meeste interieurarchitecten zullen je wel vertellen dat een interieur in de loop der tijd moet groeien en hoewel we niet elk jaar alles van boven tot beneden kunnen verbouwen, betekent het niet dat we het jaar niet fris kunnen starten. De redactie van Houzz, onder leiding van Mitchell Parker, lijste de trends van het komende jaar op.

Net zoals je met elke modetrend niet alle nieuwigheden in één outfit dropt, hoef je ook niet alle interieurtrends toe te passen in één ruimte. Sterker nog, je hoeft ze zeker niet allemaal te gebruiken. Een interieur streeft namelijk enkel naar de perfectie als het iets persoonlijks is. Pas dus de trends hieronder toe naar jouw smaak, woning en mogelijkheden. Wij lijsten er in ieder geval 7 voor je op!

1. Kleur in je keuken
“Wit zal altijd bestaan voor wie kiest voor een klassieke keuken”, steekt Parker van wal. En toch is een witte keuken misschien niet meer wat we allemaal willen, ondanks ze veel ruimer aanvoelt dan donkere keuken. “Heel wat mensen zijn uitgekeken op een witte keuken. Ze kennen wel allemaal een handvol personen die er eentje hebben en erg uniek is dat dus niet meer. Ze willen op zoek gaan naar een eigen identiteit en de persoonlijke touch toepassen.” Gevolg: een keuken waar je wit uiteraard als basis mag gebruiken, maar gemixt met neutrale of warme toetsen van hout en iets fellere accenten. 

2. Weg met de witte kraan
Bij Houzz zijn ze duidelijk. Kranen uit roestvrij staal en in het parelwit zijn echt uit de mode. In tegenstelling tot de welbekende kranen, kan je er misschien voor kiezen om kranen in donkere kleuren te nemen of in materiaal zoals steen, beton, graniet, koper of zelfs zink. Ze hebben zeker een toegevoegde waarde in je interieur. Probeer het zeker uit!

3. Tweedehands spiegels
Oké, je hoeft niet echt de rommelmarkten af te speuren op zoek naar spiegels die anderen niet meer willen, maar volgens Houzz zijn spiegels die je oplapt met herbruikbaar materiaal in 2018 echt hip. Een oud kader van een schilderij, sprokkelhout waar je niets meer mee kan en samenperst tot een rechthoek of oude panelen die ergens staan te verkommeren, kunnen dienen als nieuw frame voor je spiegel. Nog verwachten ze bij het interieurmagazine dat spiegels zoals op de foto hieronder de woon- en slaapkamer zullen sieren.

4. Neutraal en warm
Wij zijn uitermate fan van neutrale kleuren zoals een strak, wit interieur en grijstinten. Ook de betonlook is vaak oogstrelend. En toch heeft 2018 iets anders voor ons in petto. Neutrale toetsen blijven uiteraard bestaan, maar in plaats van het strakke, grijze, gaan we volgend jaar voor de warmere kleuren en tinten. Warmere, grijze tinten en bruin sieren volgend jaar ons interieur. Ook bruin-zwart, donkerrood en donkergeel kleuren volgend jaar letterlijk onze woning, al zijn dat uiteraard minder neutrale kleuren.

5. Overal bloemetjes!
Zoals we eerder aanhaalden is het niet de bedoeling dat je per se alle stijlen gaat combineren. Zeker het gebruik van deze trend met het donkerrode van hierboven is geen goed idee. Maar wie geen fan is van een egaal laagje verf op de muur, kan altijd kiezen voor een tekening. Zo zijn muurstickers hip en kan je altijd kiezen voor behang. Het belangrijkste volgens Houzz is dat er de populaire bloemenprint op staat.

6. Betonnen accentjes
Aha, kijk eens wie daar is! We hebben hierboven al even vermeld wat een grote fans we zijn van beton in je interieur. Het ruwere materiaal is de voorbije jaren erg in trek en Houzz verwacht dat de populariteit in 2018 alleen maar zal toenemen. Van betonvloeren tot muren, maar uiteraard ook subtiele accentjes. Dat kan een keukenwerkblad zijn, maar ook tegels of lampen.

7. Moderne, maar rustige slaapkamers
“Een goede nachtrust kan je uiteraard niet garanderen met het interieur van je slaapkamer”, vertelt Parker. “Maar je kan het wel in de juiste richting duwen. Wie zijn slaap en rust nodig heeft, kan best kiezen voor een rustig ogende slaapkamer die toch modern is. Hevig kleuren op de muren is hiervoor misschien geen goed idee, maar je kan wel kiezen voor subtiele toetsen zoals een kleurtje voor je nachttafel, beddengoed en zelfs handdoeken mocht je die daar bewaren. Het belangrijkste is dat je er niet in overdrijft en het op een subtiele toets aanbrengt. En dat geldt eigenlijk voor alle trends.”

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons