Dit moet je doen als je een zwembad hebt

Een beetje vakantie in je eigen tuin, dat is wat je bereikt met een eigen zwembad. Groot of klein, om optimaal en langer van je zwembad te genieten, vergt het wel wat onderhoud. Wij geven je alvast wat tips mee om je zwembad in perfecte conditie te houden.

4 must do’s

1. Onderhoud je filter
Je filterinstallatie is essentieel, onderhoud deze dan ook zorgvuldig! Spoel de filterinstallatie dan ook geregeld. Stijgt de druk boven 1 bar, dan is spoeling noodzakelijk. Controleer dit wekelijks. Je filter blijft op deze manier optimaal de vuildeeltjes verwijderen en zorgt ervoor dat je kan plonsen in schoon water. 

2. Dek je zwembad af
Je zwembad afdekken staat gelijk aan minder vuildeeltjes in het water, logisich toch? Dit kan tegenwoordig ook automatisch en is misschien wel de investering waard? Het water zal op deze manier minder snel afkoelen, wat dan weer een serieuze slok op de borrel scheelt in verwarmingskosten. 

3. Stofzuig je zwembad
Dit kan op 2 manieren manueel of met een zwembadrobot. Bij manueel stofzuigen gaat het vuil naar de filter, de zwembadrobot slaat het vuil op. Uitspoelen is dan de boodschap. Proper zwembadwater wordt sneller gefilterd en zo spaar je je installatie en dus heel wat kosten. 

4. Ph- & chloorwaarde controleren
Als je alle dagen in je zwembad plonst, controleer dan zeker dagelijks de bovenstaande waarden. Hoe sneller je producten toevoegt, hoe minder je ervan moet gebruiken. Op lange termijn is dit dus voordeliger. Haal zeker een goede tester in huis om dit klusje te klare. Je vindt ze in de betere winkels. 

Nog enkele leuke en handige tips voor een helder zwembad

  • Gebruik een tennisbal. Smijt een paar tennisballen in het water. Verzorgingsproducten en crème laten immers sporen in het water achter. Een tennisbal absorbeert deze producten/olie en zo krijg je helder water. 

  • Boost je filter. Wikkel een paar oude panty’s rond het filtermandje voor een optimaal resultaat. Kleine restjes vuil hebben zo geen kans op ontsnappen. Maak de filter ook minimaal 1x per week schoon. 

  • Ververs je water 3x per jaar. Zo’n 3 tot 5% van het totale volume aan water is voldoende. 

Op deze manier geniet je optimaal van de zonnige dagen en plons je in een heerlijk schoon en helder zwembad. Je zal er nog moeilijk uit te krijgen zijn. 

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons