Discussie Provada: Online branding van de vastgoedprofessional


Tijdens de Provada organiseerde Funda onder leiding van Jort Kelder een discussie tussen vastgoedprofessionals met als thema ‘Online branding van de vastgoedprofessional’. Hier leest u de meest opmerkelijke quotes van die discussie.

“De makelaar van de toekomst wordt de CDA’er in de makelaardij. Eigenlijk van alles wat. De makelaarsfunctie blijft bestaan, maar wordt totaal anders ingericht. De traditionele functie van een makelaarskantoor zal verdwijnen. Alleen in grote steden en een aantal plattelandsdorpen zullen de traditionele makelaars bestaansrecht houden.”
Jeroen Stoop, Makelaarsland

“Het businessmodel van de vastgoedprofessional verandert significant. Kenmerken worden: uniek zijn in het netwerken, online marktaandeel creëren, minder kantoor en meer werken vanuit huis.”
Marc Duijndam, oprichter van Nederlandse en Belgische organisatie van Google, nu adviseur en spreker, lid RvC Funda

“De vastgoedsector kan heel veel leren van de hotelbranche. In die branche wordt iedere gast om een online review gevraagd. Een op de drie vult deze review in. Deze feedback over kwaliteit en service is zo belangrijk. Negatieve ervaring kun je snel daarna oplossen, waarmee je vindbaarheid in Google weer toeneemt. Maar de vastgoedsector vindt deze stap nog te spannend.”
Marc Duijndam, oprichter van Nederlandse en Belgische organisatie van Google, nu adviseur en spreker, lid RvC Funda

“In één zin schrijft iedere makelaar op dat hij betrouwbaar, ervaren en actief is. En toch staan er zoveel huizen te koop. Wie legt mij dit uit?”
Jort Kelder, voormalig hoofdredacteur van Quote en moderator

Bron:
https://www.vastgoedactueel.nl/

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons