Deze zes zakentips gaf Richard Branson aan Antwerpse diamantairs


De flamboyante Britse seriële ondernemer Richard Branson lanceerde in Antwerpen de eerste online diamantbeurs Diamdax.com. Via dit nieuwe elektronische handelsplatform kunnen diamanthandelaars 24/7 wereldwijd geslepen diamanten kopen en verkopen. Een grote troef van de website is de transparante prijsbepaling van geslepen diamant. ‘Een objectieve prijszetting en de daarbij horende transparantie opent deuren voor nieuwe financieringskanalen voor de kapitaalintensieve diamanthandel. De lancering van Diamdax.com bevestigt ook de positie van Antwerpen als wereldwijd leider in de diamantsector’, reageert Ari Epstein, CEO van het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de sectororganisatie van de Antwerpse diamantairs.

Het AWDC organiseerde de eerste Antwerp Diamond Academy, een reeks seminaries die de diamantairs kan helpen efficiënter zaken te doen. De eerste Academy had als thema innovatie en het AWDC nodigde als gastspreker sir Richard Branson uit. De geknipte man voor het onderwerp, want Branson leidt als CEO van Virgin Group 230 bedrijven, actief in uiteenlopende sectoren, goed voor zo’n 50.000 werknemers. Hij zit ook nooit verlegen om een stunt of de lancering van een bizar idee.

Zo maakte Branson recent bekend dat in zijn Virgin-vliegtuigen bij de luxere vluchten voortaan de Gin-Tonic van de passagiers wordt geserveerd met ijsblokjes in de vorm van zijn eigen hoofd. Een goedkope stunt die hem opnieuw een pak publiciteit opleverde. De ijsblokjes zijn een realistische benadering van de karakterkop van Branson: inclusief baardje, brede glimlach en golvende haren. Zo is Branson er altijd voor zijn klanten.'While Richard would love to be able to sit and enjoy a drink with all of our passengers, his schedule means that it simply isn't possible’, aldus Steve Ridgway, chief executive bij Virgin Atlantic.

Voor de Antwerpse diamantairs had Richard Branson zes zakentips in petto:
1. Ga ervoor!
De 61-jarige Branson heeft als levensmotto ‘Screw it, let’s do it.’ Niet (teveel) denken, maar doen! Geluk bepaalt voor de helft het succes van je onderneming, de rest is instinct (buikgevoel) en ervaring.

2. Omring u met de juiste mensen
Besef altijd: een bedrijf is een groep mensen.
Geef ze vrijheid en vertrouwen. Laat hen uw zaken runnen alsof het hun eigen bedrijf is.

3. Mensen zijn zoals bloemen
Zorg dat je als CEO een goed luisteraar en motivator bent en geef je mensen complimenten. Bloemen die water krijgen bloeien open, mensen die een schouderklopje krijgen groeien.

4. Hou van uitdagingen
Mama Branson zette de kleine Richard uit de auto en stimuleerde hem om zelf naar het huis van zijn grootmoeder te wandelen. Ze zorgde voor uitdagingen, heb hier geen schrik voor.

5. Je zal fouten maken, maar zorg dat je bent ingedekt
De meeste beginners hebben geen of weinig financiële armslag. Zonder geld, faal je. Neem risico, maar dek mogelijke fouten in zodat er geen catastrofale gevolgen zijn.

6. Test klein
‘Hoe weet je of iets potentieel heeft? Stop eerst je teen in het water. Voelt het lekker? Neem dan een heel bad!’ Branson raadt aan klein te beginnen, vaak op buikgevoel en zeker zonder duur marktonderzoek, om dan geleidelijk op te bouwen of bij te sturen. (JCV)

www.diamdax.com 

Bron:
http://www.express.be/business/nl/management/deze-zes-zakentips-gaf-richard-branson-aan-antwerpse-diamantairs/167529.htm

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons