4 oktober 2014

Verhuurders van studentenkamers hebben nog tot 1 oktober de tijd om hun studentenkamer met een rookmelder uit te rusten. De huidige verplichting die enkel van toepassing was op nieuwe huurcontracten wordt immers uitgebreid.

Sinds 1 januari 2013 moet er verplicht een optische rookmelder worden geplaatst in huurwoningen waarvoor sindsdien een nieuw huurcontract is gesloten. Vanaf 1 oktober 2014 wordt die verplichting uitgebreid naar alle huurcontracten voor studentenhuisvesting, dus ook de huidige. Uiterlijk op die datum moet elke zelfstandige woning en kamer voor studenten verplicht zijn uitgerust met een rookmelder. Er moet een detector komen in elke kamer én in elke gemeenschappelijke kookruimte.

De verhuurder is verantwoordelijk voor de aankoop en installatie van die rookmelders. Als de detector op batterijen werkt, moet de huurder wel tijdig de batterijen vervangen.

Voor alle andere huurcontracten (aan niet-studenten) die dateren van vóór 1 januari 2013 blijft de gefaseerde invoering van kracht. Particuliere huurwoningen die als hoofdverblijfplaats worden verhuurd en gebouwd werden vóór 1945, moeten vanaf 1 januari 2016 verplicht met rookmelders zijn uitgerust. Voor recentere woningen ligt de datum op 1 januari 2019. Voor sociale huurwoningen geldt een specifieke regeling.

Bron:
Netto

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag