Dé vragen die je zeker moet stellen aan je verhuisfirma

Er bestaan tientallen verhuisfirma’s. Hoe ben je zeker dat je de juiste kiest? Door jezelf en hen de juiste vragen te stellen.

Je vertrouwt je meubels en andere persoonlijke voorwerpen niet toe aan de eerste de beste verhuisfirma. Om een keuze te maken, raadpleeg je best eerst het overzicht van erkende professionals op de website van de Belgische Kamer der Verhuizers, bij voorkeur minstens drie of vier maanden vóór de verhuizing! Vooral wanneer je in de zomer, de drukste periode, wilt verhuizen. Buiten deze periode is het soms mogelijk om pas een maand of zelfs 14 dagen op voorhand te reserveren.

Je kunt ook vertrouwen op mond-tot-mondreclame, maar ga steeds na of de verhuisfirma die men je aanraadt wel erkend is. Een erkende firma biedt garanties op het vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Moet een voorafgaand bezoek door de verhuisfirma worden voorzien?
Best wel. En het is ook een teken van beroepsernst. Op die manier kan de vakman een zo nauwkeurig mogelijke raming van het verhuisvolume maken en moeilijkheden beoordelen, zoals de toegang, parkeermogelijkheden, grootte van de lift, of er meubels uit elkaar moeten worden gehaald, of een verhuislift nodig is, …

Tijdens dit bezoek krijg je een idee met wie je te maken hebt en kan je hem vragen stellen. Want niet alleen de prijs, ook het vertrouwen in de gekozen firma is belangrijk.

7 vragen die je zou moeten stellen aan je verhuisfirma
- Op welke basis wordt de offerte opgemaakt (volume, uurprijs, …) en zijn er extra kosten?
- Wat dekt de verzekering als er beschadigingen zijn?
- Biedt u inpak- en/of uitpakdiensten?
- Kan u aanbevelingen van klanten voorleggen?
- Wanneer bent u beschikbaar? Heeft de periode een invloed op de prijs?
- Mogen vrienden helpen verhuizen?
- Zet u alles op het gelijkvloers of bent u bereid om meubels en dozen ook naar boven te dragen? Tot op welke verdieping? Ook zonder lift? 

Goed om te weten: het is belangrijk om je toekomstige verhuisfirma vragen te stellen, maar hij kan er ook voor jou hebben. Een firma die niet alle aspecten van je verhuizing onderzoekt is niet ernstig bezig.

Hoe je keuze bepalen?
Contacteer drie of vier firma’s en vraag telkens een offerte. Zorg ervoor dat je de totaalprijzen kunt vergelijken. Stellen ze allemaal een bezoek op voorhand voor? Houd hiermee rekening bij je keuze. Vraag ondanks alles of dit mogelijk is, je weet maar nooit.

Houd in het achterhoofd dat een kleinere, zelfstandige verhuisfirma even doeltreffend kan zijn als een grote firma. Denk hieraan wanneer je de verhuisfirma’s selecteert.

Wat er ook van zij, vertrouw op je gevoel!

Bron:
Zimmo.be

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons